Lisätietoja Singaporen kansalaisille tarkoitetusta Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmasta, mukaan lukien kelpoisuus, edellytykset, hakuprosessi ja sen vaikutus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamiseen.

Vuonna 2024 Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustavien singaporelaisten on hankittava sähköinen matkustuslupa (ETA). Britannian hallitus ottaa käyttöön uuden digitaalisen matkustuslupajärjestelmän kaikille ulkomaalaisille, jotka eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Englantiin, Walesiin, Skotlantiin ja Pohjois-Irlantiin. Tämä koskee myös Singaporen kansalaisia.

Lisätietoja Singaporen kansalaisille tarkoitetusta Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmasta, mukaan lukien kelpoisuus, edellytykset, hakuprosessi ja sen vaikutus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamiseen.

Miksi ETA otetaan käyttöön Yhdistyneessä kuningaskunnassa

ETA on osa laajempaa Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen aloitetta, jolla pyritään digitalisoimaan rajat ja parantamaan turvallisuutta. Uusi digitaalinen matkustuslupajärjestelmä antaa Ison-Britannian hallitukselle mahdollisuuden valvoa ja valvoa paremmin maahan saapuvia henkilöitä.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA:n tavoitteena on auttaa estämään laittomien maahanmuuttajien ja järjestäytyneiden rikollisryhmien pääsy maahan ja tunnistaa mahdolliset uhat kansalliselle turvallisuudelle ennen kuin ne saapuvat Yhdistyneen kuningaskunnan maaperälle.

Se on myös tehokkaampi ja turvallisempi digitaalinen matkustusasiakirja, joka on suunniteltu parantamaan rajavalvontaa ja sujuvoittamaan maahanmuuttoprosessia ennalta tarkistetuille, matalan riskin matkustajille.

Singaporen kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestely tarjoaa muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on edullisempi kuin muiden maiden myöntämät vastaavat digitaaliset matkustusluvat.
 • ETA-lupaa on haettava vain joka toinen vuosi – ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa singaporelaisiin

Tällä hetkellä Singaporen kansalaiset eivät tarvitse ETA-lupaa vieraillakseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Kun järjestelmä alkaa kuitenkin hyväksyä Singaporen kansalaisten hakemuksia vuonna 2024, heidän on haettava ja saatava hyväksytty Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Se on pakollinen riippumatta siitä, saapuuko matkustaja lentäen, laivalla (esimerkiksi osana risteilyä) vai maitse, esimerkiksi Ison-Britannian ja Ranskan yhdistävän rautatietunnelin kautta.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lentoasiakirja on voimassa seuraavissa matkustusmuodoissa:

 • Lyhytaikainen oleskelu alle kuusi kuukautta (180 päivää) matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta tapahtuva kauttakulku (eli lentokoneen vaihto) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Jotta singaporelaiset voivat saada ETA-luvan, heidän on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Singapore on mukana niiden maiden luettelossa, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikki singaporelaiset matkustajat, myös lapset ja vauvat, tarvitsevat ETA-luvan ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa heidän puolestaan.

Henkilöt, jotka ovat aiemmin rikkoneet maahanmuuttolakeja, joilla on rikosrekisteri tai jotka ovat istuneet yli 12 kuukauden vankeusrangaistusta Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai jossakin muussa maassa, eivät välttämättä ole oikeutettuja ETA-hakemukseen. Tällaisissa tapauksissa nämä henkilöt voivat harkita sen sijaan Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin hakemista.

Singaporen kansalaisten, jotka aikovat työskennellä tai oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta, on edelleen haettava asianmukaista viisumia. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumihakemus ja -käsittely säilyvät singaporelaisille ennallaan, kun ETA-järjestelmä on otettu käyttöön.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-vaatimuksia singaporelaisille matkustajille

Kun ETA-ohjelma on avattu singaporelaisille, Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmaan oikeutettujen on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Singaporen myöntämä biometrinen passi, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakeminen

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemukset Singaporen kansalaisille tehdään kokonaan verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston tai sovelluksen kautta ilman konsulaattien tai viisumitoimistojen käyntiä.

ETA-hakemuksen täyttäminen kestää enintään 15 minuuttia. Varmista, että sinulla on kaikki vaatimukset ja tarvittavat tiedot ennen hakuprosessin aloittamista. Tässä on vaiheittainen opas siitä, miten singaporelaiset voivat hakea ETA-lupaa.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Sen on oltava alkuperäinen kuva eikä kuvakaappaus. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaat lapset eivät tarvitse skannausta tai kasvokuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot. ETA-hakemuksessa ei vaadita matkustustietoja tai taloudellisia vaatimuksia. Singaporen kansalaisten on kuitenkin varmistettava, että heidän oleskelunsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa kestää enintään kuusi kuukautta ja että heillä on riittävästi varoja kaikkien matkakulujen kattamiseen, jotta he välttyvät ongelmilta.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneen kuningaskunnan vierailijoiden, myös singaporelaisten ETA-hakijoiden on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyys.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen täyttäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun olet lähettänyt Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen onnistuneesti verkossa, saat vahvistuksen sähköpostitse.

Vinkkejä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseen Singaporen kansalaisille

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat tarkat ja totuudenmukaiset tiedot. Virheelliset tai väärät tiedot ja jopa asiaankuuluvien tietojen salaaminen voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapasi toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa hakemuksesi tiedot ennen lähettämistä.

Jos singaporelaisten matkustajien on korjattava ETA-hakemuksessaan olevat virheet, he voivat tehdä sen nopeasti lähettämällä hakemuksen uudelleen ja maksamalla maksun uudelleen. Tätä suositellaan kuitenkin vain, jos hakija on varma, että alkuperäisen hylkäyksen taustalla olivat pienet virheet.

Singaporelaisten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan käsittely

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen jättämisen yhteydessä matkustajien tiedot tutkitaan perusteellisesti sen varmistamiseksi, että he täyttävät kaikki kelpoisuusehdot. Tämä tarkoittaa tietojen tarkistamista useista turvallisuustietokannoista, jotta voidaan tunnistaa mahdolliset ristiriitaisuudet tai hakemuksesta johtuvat mahdolliset turvallisuusongelmat.

Hakijoiden on saatava päätös ETA-hakemuksestaan 72 tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä. Useimmissa tapauksissa matkustajat saavat hyväksytyn ETA-lentoaikataulun muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisestä. On kuitenkin tärkeää huomata, että tiettyjen hakemusten käsittely voi kestää yli kolme päivää.

Muiden viisumivapaiden kansalaisten tavoin Singaporen kansalaisia kehotetaan hakemaan ETA-viisumia ennen matkan varaamista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jotta vältytään viivästyksiltä ja muilta ongelmilta.

Jos ETA-hakemus hylätään, se ei tarkoita, että hakijaa kielletään kokonaan vierailemasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. He voivat silti hakea Yhdistyneen kuningaskunnan viisumia, mikä on pidempi ja monimutkaisempi prosessi. Jos päätät hakea viisumia, matkasuunnitelmiasi voi olla tarpeen muuttaa vastaavasti.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETA:n kanssa

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, jotka kestävät enintään kuusi kuukautta vierailua kohden. Singaporelaisten on haettava uutta ETA-lupaa kahden vuoden kuluttua tai passin voimassaolon päättyessä, riippuen siitä, kumpi tulee ensin, jotta he voivat edelleen matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustavien singaporelaisten on esitettävä sama passi, jota käytetään ETA-hakemuksen tekemisessä verkossa. Et voi käyttää eri passia, jos sinulla on useita passeja. Se on sähköinen asiakirja tai digitaalinen lupa, joka on liitetty passiisi, joten sitä ei tarvitse tulostaa.

Viranomaiset tarkistavat ennen matkustajien nousemista liikennevälineeseen (lentokoneeseen, laivaan tai junaan), onko matkustajilla asianmukainen matkustuslupa, skannaamalla heidän passinsa. Ne sallivat koneeseen pääsyn vain singaporelaisille matkustajille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA- tai viisumin. Henkilöt, jotka odottavat yhä päätöstä hakemuksestaan, eivät pääse lennolle.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

ETA-lupa ei takaa, että henkilö saa luvan tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Singaporen kansalaisten, joilla on Yhdistyneessä kuningaskunnassa hyväksytty ETA-lupa, on esitettävä henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle saapuessaan.

Varmista, että sinulla on asiakirjat, joilla voit todistaa jatkomatkasuunnitelmasi, jos sinulta kysytään. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että sinun on esitettävä lippu, jolla voit poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa maahantulosta. Saattaa myös olla tarpeen osoittaa, että sinulla on riittävästi varoja elättää itsesi Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleskelusi ja kotiinpaluun aikana.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, sinut voidaan silti käännyttää rajalla, jos et läpäise rajatarkastusta tai et täytä muita maahantuloedellytyksiä.

Mikään fyysinen raja ei erota Yhdistyneen kuningaskunnan neljää jäsenvaltiota toisistaan: Englantia, Skotlantia, Walesia ja Pohjois-Irlantia. Singaporelaiset matkustajat, joilla on hyväksytty ETA-matkailulupa ja jotka ovat kulkeneet rajaviranomaisen kautta maahantulon yhteydessä, voivat liikkua vapaasti näiden maiden välillä.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa singaporelaiset voivat käyttää eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

ETA on voimassa vain Yhdistyneessä kuningaskunnassa tapahtuviin matkoihin. Sitä ei voi käyttää Irlannin tasavaltaan, joka on erillinen itsenäinen valtio, eikä mihinkään muuhun Euroopan maahan. On tärkeää huomata, että Yhdistynyt kuningaskunta ei kuulu Euroopan unioniin eikä Schengenin yhteiseen matkustusalueeseen.

Irlantiin tai muihin Euroopan maihin matkustamista suunnittelevien Singaporen kansalaisten tulisi tarkistaa matkakohteensa maahantulovaatimukset ja varmistaa, että ne täyttyvät ennen matkan varaamista.

Matkustajat voivat tarkistaa FAQ-sivulta lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta.