Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemusohjeet

| 30 marraskuun, 2023
Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemusohjeet

Sähköinen matkustuslupa (ETA) Yhdistyneeseen kuningaskuntaan (UK) on kätevä ja helppokäyttöinen viisumivapaille vierailijoille, jotka tulevat Englantiin, Walesiin, Skotlantiin ja Pohjois-Irlantiin.

Kansalaiset, jotka eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, voivat nopeasti täyttää ja maksaa ETA-hakemuksen verkossa ja saada digitaalisen matkustusluvan. Helppo tehtävä on kuitenkin alttiimpi virheille, jos se tehdään sattumanvaraisesti.

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

Hae ETA-lupaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan etukäteen.

Viisumivapaiden matkustajien on haettava ETA-lupaa etukäteen, jotta he voivat välttää viivästyksiä, peruutuksia tai matkan uudelleen varaamista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemusprosessi kestää yleensä kolme päivää (72 tuntia), ennen kuin hakija saa päätöksen, joko hyväksynnän tai hylkäämisen. Monet matkustajat saavat päätöksen muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisen jälkeen. Joidenkin hakemusten käsittely voi kuitenkin kestää yli kolme päivää.

Ilman hyväksyttyä ETA-lentoa lentoyhtiöt eivät päästä sinua Yhdistyneeseen kuningaskuntaan suuntautuvalle lennolle, laivalle tai junaan. Vaikka olisit jo tehnyt hakemuksen ja odottaisit vain ETA-hakemuspäätöstä, sinulta evätään silti pääsy lennolle.

ETA-hakemuslomakkeen täyttäminen

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus tehdään kokonaan verkossa. Se kestää noin 10-16 minuuttia. Vaikka prosessin pitäisi olla nopea ja helppo, alla olevien ohjeiden noudattaminen voi auttaa välttämään monia virheitä hakemuslomakkeen täyttämisessä.

Pidä ETA-vaatimukset valmiina.

Kuten muissakin viisumin tai viisumivapauden online-hakemusjärjestelmissä, myös Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-verkkohakemusjärjestelmässä on aikakatkaisu. Kun olet napsauttanut linkkiä ja aloittanut prosessin, täytä hakemuksesi mahdollisimman pian.

Voit auttaa sinua tässä, kun laadit vaatimukset valmiiksi ja asetat ne ulottuvillesi, kun aloitat hakuprosessin. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-vaatimuksiin kuuluvat passi, tuore passikuva, voimassa oleva sähköpostiosoite ja hyväksytty verkkomaksutapa.

Istuntosi päättyy, jos pysyt sivustolla poissa käytöstä 20 minuuttia, ja sinun on käynnistettävä prosessi uudelleen – tämä on tarpeeton viive. Sinun on täytettävä kaikki vaaditut tiedot uudelleen, sillä verkkosivusto ei tallenna aiemmin syötettyjä tai toimitettuja tietoja peruutetun istunnon aikana.

Tarkista ja tarkista toimittamasi tiedot.

Lue jokainen kysymys läpi vähintään kahdesti, jotta ymmärrät, mitä sinulta kysytään. Varmista, että lataat oikean tiedoston passin skannausta ja viimeisintä valokuvaa varten. Ennen kuin lähetät hakemuksesi, tarkista huolellisesti kaikki antamasi tiedot.

Tarkista tiedot, kuten passin numero ja matkasuunnitelma, kahdesti, jotta ne vastaavat fyysisiä asiakirjojasi. Yksinkertaiset virheet, kuten kirjain tai numero, voivat tehdä hakemuksestasi epäuskottavan.

Ole aina tarkka ja totuudenmukainen vastauksissasi.

ETAn tavoitteena on parantaa rajaturvallisuutta tarkastamalla viisumivapaat matkustajat etukäteen ennen heidän saapumistaan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Hakemuksessasi antamasi tiedot tarkistetaan useissa turvallisuustietokannoissa, joten vastaa aina kaikkiin kysymyksiin rehellisesti ja mahdollisimman tarkasti parhaan tietämyksesi mukaan.

Älä anna vääriä tietoja tai tietoja, joiden luulet lisäävän mahdollisuuksiasi saada hyväksyntä. Hakemuslomakkeessa olevat virheet voivat johtaa viivästyksiin tai ETA-lupasi epäämiseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen maksaminen

Jokainen Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa. Sinun on maksettava hakemus verkossa, jotta voit lähettää sen. Alusta hyväksyy tällä hetkellä vain luotto- tai pankkikortit sekä Apple Payn ja Google Payn.

Varmista, että käytät hyväksyttyä verkkomaksutapaa, jolla ei ole rajoituksia, ja että sinulla on riittävästi varoja ETA-hakemuksen maksamiseen. Syötä tiedot, kuten luottokortin tai pankkikortin numero, kortin nimi, voimassaoloaika ja CVV-koodi, tarkasti virheiden välttämiseksi.

Viimeiset muistutukset

ETA-tieto yhdistetään digitaalisesti passiisi, joten varmista, että matkustat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan samalla passilla, jota käytit hakemuksessasi, jos sinulla on useampi kuin yksi passi.

Yritä välttää oikeudellisia ongelmia ennen matkaasi Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, sillä ne voivat vaikuttaa ETA-aikaasi. Vaikka olet jo saanut hyväksytyn matkustusluvan, viranomaiset voivat silti peruuttaa ETA-lupasi tai peruuttaa sen, jos passisi skannattaessa rajalla ilmenee uusia tietoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *