Yhdistyneen kuningaskunnan ETA Kanadaan: Kanada: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustavilta Kanadan kansalaisilta vaaditaan vuonna 2024 sähköinen matkustuslupa (ETA). Se on uusi digitaalinen lupa, joka on pakollinen sellaisten maiden kansalaisille, jotka voivat matkustaa Englantiin, Walesiin, Skotlantiin ja Pohjois-Irlantiin ilman viisumia lyhyille matkoille. Tämä koskee myös Kanadan kansalaisia.

Tässä on kattava opas, joka auttaa Kanadan kansalaisia selviytymään uudessa ETA-järjestelmässä ja hankkimaan sellaisen ennen Yhdistyneen kuningaskunnan vierailua. Se sisältää muun muassa vaatimukset, hakuprosessin ja matkustusodotukset.

Miksi Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä otetaan käyttöön Kanadan kansalaisten osalta?

Kun Yhdistynyt kuningaskunta digitalisoi rajojaan, Yhdistyneen kuningaskunnan ETA pyrkii auttamaan sen turvallisuuden parantamisessa. Se voi auttaa estämään laittomien maahanmuuttajien ja järjestäytyneiden rikollisryhmien pääsyn Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. ETA auttaa myös tunnistamaan mahdollisia kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvia uhkia ennen niiden saapumista maahan.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on suunniteltu parantamaan rajavalvontaa ja sujuvoittamaan maahanmuuttoprosessia ennalta tarkistettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Kanadan kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmasta koituu muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on edullisempi kuin muiden maiden myöntämät vastaavat digitaaliset matkustusluvat.
 • Sinun tarvitsee hakea sitä vain joka toinen vuosi – ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa kanadalaisiin matkustajiin?

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on samanlainen kuin Kanadan oma sähköinen matkustuslupa (eTA). Kun ETA-matka Yhdistyneeseen kuningaskuntaan avataan Kanadan kansalaisille vuonna 2024, heidän on haettava ja saatava hyväksytty ETA-matka ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Se vaaditaan muilta kuin viisumivapaiden maiden kansalaisilta riippumatta siitä, saapuvatko he lentäen, laivalla (esim. osana risteilyä) vai maitse, kuten Ison-Britannian ja Ranskan yhdistävän rautatietunnelin kautta.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lentoasiakirja on voimassa seuraavissa matkustusmuodoissa:

 • Lyhytaikainen oleskelu alle kuusi kuukautta (180 päivää) matkailua, liiketoimintaa, opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua ja sallittuja lääketieteellisiä hoitoja varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta kulkeminen (eli lentokoneen vaihtaminen) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Jotta kanadalaiset voivat saada ETA-luvan, heidän on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Kanada on mukana niiden maiden luettelossa, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikki matkustajat, myös lapset ja vauvat, tarvitsevat ETA-luvan ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa heidän puolestaan.

Henkilöt, joilla on rikosrekisteri, jotka ovat syyllistyneet maahanmuuttorikkomuksiin tai jotka ovat saaneet yli 12 kuukauden vankeusrangaistuksen Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla, eivät välttämättä ole oikeutettuja ETA-hakemukseen. Sen sijaan heidän on ehkä haettava viisumia.

Kanadan kansalaiset, jotka aikovat oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta tai työskennellä/asua siellä pysyvästi, tarvitsevat edelleen asianmukaisen Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin. Uusi ETA-järjestelmä ei vaikuta näihin matkustajiin.

Vaatimukset Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseksi Kanadan kansalaisille

Kanadan kansalaisten, jotka voivat saada Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen, on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Kanadan myöntämä biometrinen passi, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus Kanadan kansalaisille

Kanadan kansalaiset voivat hakea ETA-lupaa verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston kautta. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Se on täysin sähköinen tai paperiton, joten henkilökohtaisia käyntejä konsulaateissa tai viisumitoimistoissa ei tarvita.

Valmista kaikki tarvittavat tiedot ennen kuin aloitat hakuprosessin. Alla on vaiheittainen opas siitä, miten kanadalaiset voivat hakea ETA-hakemusta.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaiden lasten ei tarvitse ladata passikuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneen kuningaskunnan vierailijoiden, myös Kanadan ETA-hakijoiden on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyys.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen lähettäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun olet lähettänyt Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, saat vahvistuksen antamaasi sähköpostiin.

Vinkkejä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseen Kanadan kansalaisille

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat oikeat ja mahdollisimman tarkat tiedot. Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tai jopa tietojen salaaminen voi johtaa viivästyksiin tai hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapa toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa hakemuksesi tiedot ennen lähettämistä.

ETA:n käsittely ja vastaanottaminen

Kun Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus on jätetty, järjestelmä tarkistaa toimitetut tiedot useista turvallisuustietokannoista tarkistaakseen, onko hakija oikeutettu ETA-hakemukseen.

Hakija saa yleensä kolmen päivän (72 tunnin) kuluessa päätöksen ETA-hakemuksestaan ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Monet matkustajat saavat päätöksen muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisen jälkeen. Joissakin hakemuksissa päätöksen saaminen voi kuitenkin kestää yli kolme päivää.

Kanadan kansalaisille suositellaan, että he hakevat Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupaa ennen matkan varaamista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan viivästysten välttämiseksi.

Jos ETA-hakemuksesi hylätään, voit jättää uuden ETA-hakemuksen ja maksaa maksun uudelleen. Jos teet niin, sinun on ensin selvitettävä, miksi sinulta evättiin ETA-hakemus edellisessä hakemuksessasi.

ETA-luvan epääminen ei tarkoita, ettet voisi matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Voit silti hakea asianmukaista viisumia matkustaaksesi Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin hakeminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja voi kestää kauemmin, joten matkasuunnitelmasi on mukautettava sen mukaisesti.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn kanssa Kanadan kansalaisille

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, joista kukin voi kestää enintään kuusi kuukautta. Sinun on haettava uutta ETA-lupaa sen voimassaolon päätyttyä tai passisi voimassaolon päätyttyä, riippuen siitä, kumpi tulee ensin, jotta voit edelleen päästä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Koska kyseessä on sähköinen asiakirja, sinun ei tarvitse ottaa mukaan fyysistä kopiota ETA-asiakirjasta. Jos matkustajalla on useita passeja, varmista, että matkustat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan samalla Kanadan passilla, jota käytit hakemuksessasi.

Ennen lentokoneeseen, laivaan tai junaan nousemista liikenteenharjoittajat tarkistavat passisi skannaamalla, onko sinulla asianmukainen matkustuslupa. Ne sallivat lennolle pääsyn vain niille kanadalaisille matkustajille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA- tai viisumin.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei takaa maahantuloa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Saapuessaan maahan Kanadan kansalaisten, joilla on Yhdistyneessä kuningaskunnassa hyväksytty ETA-lupa, on edelleen esitettävä henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle tai kuljettava ePassport-portin kautta, jos sellainen on käytettävissä.

Heidän on myös oltava valmiita esittämään todiste jatkomatkasta tai matkalippu, jolla he voivat poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa maahantulosta. ETA-luvan saaneiden matkustajien on pyydettäessä oltava valmiita todistamaan, että heillä on taloudelliset valmiudet elättää oleskelunsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja kotimatkansa.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa, sinulta voidaan silti evätä pääsy Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jos et läpäise rajatarkastusta tai täytät muita maahantuloedellytyksiä.

Kun Kanadan kansalaiset, joilla on hyväksytty ETA-lupa, voivat rajavalvonnan jälkeen matkustaa vapaasti Yhdistyneen kuningaskunnan osavaltioiden välillä: Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti.

Kanadalaiset vierailijat voivat liikkua vapaasti Yhdistyneen kuningaskunnan neljässä osavaltiossa eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja, käyttäen. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei oikeuta maahantuloon Irlannin tasavaltaan tai muihin Euroopan maihin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengenin yhteisen matkustusvyöhykkeen jäsen.

Kanadalaiset, jotka haluavat matkustaa Irlantiin tai muihin Euroopan maihin, voivat tiedustella maan maahantulovaatimuksia ennen matkan varaamista.

Lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta saat ETA FAQ -sivulta.