Yhdistyneen kuningaskunnan ETA Australian kansalaisille ja miten se vaikuttaa matkustukseen

Vuonna 2024 Yhdistyneeseen kuningaskuntaan (UK) matkustavilta Australian kansalaisilta vaaditaan sähköinen matkustuslupa (ETA). Se on uusi digitaalinen lupa, joka on pakollinen sellaisten maiden kansalaisille, jotka voivat matkustaa Englantiin, Walesiin, Skotlantiin ja Pohjois-Irlantiin ilman viisumia lyhyille matkoille. Tämä koskee myös Australian kansalaisia.

Tässä on kattava opas, joka auttaa Australian kansalaisia selviytymään uudessa ETA-järjestelmässä ja hankkimaan sellaisen ennen Yhdistyneen kuningaskunnan vierailua. Se sisältää muun muassa vaatimukset, hakuprosessin ja matkustusodotukset.

Miksi Australian kansalaisille otetaan käyttöön Yhdistyneen kuningaskunnan ETA?

Yhdistynyt kuningaskunta digitalisoi rajojaan, ja Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmällä pyritään parantamaan sen turvallisuutta. Se voi auttaa estämään laittomien maahanmuuttajien ja järjestäytyneiden rikollisjärjestöjen pääsyn Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Lisäksi ETA auttaa tunnistamaan kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvat uhat ennen niiden saapumista maahan.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmän tarkoituksena on myös parantaa rajavalvontaa ja tehostaa maahanmuuttoprosessia ennalta varmennettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Australian kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmasta koituu muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on kohtuuhintainen verrattuna vastaaviin digitaalisiin matkustuslupiin, joita muut maat määräävät.
 • ETA-lupaa on haettava vain joka toinen vuosi, ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa australialaisiin matkustajiin?

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on verrattavissa Australian omaan Electronic Travel Authority (ETA) -järjestelmään. Australian ETA vastaa viisumia, mutta Yhdistyneen kuningaskunnan ETA ei.

Kun Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelma on avattu Australian kansalaisille vuonna 2024, heidän on haettava ja saatava hyväksytty ETA-ohjelma ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Se vaaditaan muilta kuin viisumivapaiden maiden kansalaisilta riippumatta siitä, saapuvatko he lentäen, laivalla (esim. osana risteilyä) vai maitse, kuten Ison-Britannian ja Ranskan yhdistävän rautatietunnelin kautta.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lentoasiakirja on voimassa seuraavissa matkustusmuodoissa:

 • Lyhytaikainen, alle kuuden kuukauden (180 päivää) oleskelu matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta kulkeminen (eli lentokoneen vaihtaminen) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Jotta australialaiset voivat saada ETA-luvan, heidän on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Australia on mukana niiden maiden luettelossa, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikkien matkustajien on iästä riippumatta hankittava ETA-lupa ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa lapsilleen ja pikkulapsilleen.

Henkilöt, joilla on rikosrekisteri, jotka ovat syyllistyneet maahanmuuttorikkomuksiin tai jotka ovat saaneet yli 12 kuukauden vankeusrangaistuksen Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla, eivät välttämättä ole oikeutettuja ETA-hakemukseen. Sen sijaan heidän on ehkä haettava viisumia.

Uusi ETA-järjestelmä ei vaikuta Australian kansalaisiin, jotka aikovat oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta tai työskennellä/asua siellä pysyvästi. He tarvitsevat silti asianmukaisen Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin.

Australialaisille tarkoitetun Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemista koskevat vaatimukset

Australian kansalaisten, jotka voivat saada Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen, on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Australian myöntämä biometrinen passi, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus Australian kansalaisille

Australian kansalaiset voivat hakea ETA-lupaa verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston tai sovelluksen kautta. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Se on täysin sähköinen tai paperiton, joten henkilökohtaisia käyntejä konsulaateissa tai viisumitoimistoissa ei tarvita.

Varmista kaikki vaatimukset ja tiedot ennen ETA-hakemuksen tekemistä. Tässä on vaiheittainen opas australialaisille hakemuksen tekemiseksi.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaiden lasten ei tarvitse ladata passikuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneessä kuningaskunnassa vierailevien henkilöiden, myös australialaisten ETA-hakijoiden on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja kaikki yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyydet.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen täyttäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun olet lähettänyt Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, saat vahvistuksen antamaasi sähköpostiin.

Vinkkejä ETA-luvan hakemiseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan australialaisille

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat oikeat ja mahdollisimman tarkat tiedot. Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tai jopa tietojen salaaminen voi johtaa viivästyksiin tai hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapa toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa hakemuksesi tiedot ennen lähettämistä.

ETA:n käsittely ja vastaanottaminen

Kun Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus on jätetty, järjestelmä tarkistaa toimitetut tiedot useista turvallisuustietokannoista tarkistaakseen, onko hakija oikeutettu ETA-hakemukseen.

ETA-hakemuspäätös lähetetään yleensä hakijan sähköpostiosoitteeseen kolmen päivän (72 tunnin) kuluessa hakemuksen jättämisestä. Jotkut matkustajat saavat päätöksen välittömästi, kun taas toiset saattavat odottaa yli kolme päivää.

Australian kansalaisille suositellaan, että he hakevat Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupaa ennen matkan varaamista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan viivästysten välttämiseksi.

Jos ETA-hakemuksesi hylätään, voit jättää uuden ETA-hakemuksen ja maksaa maksun uudelleen. Jos teet niin, sinun on ensin selvitettävä, miksi sinulta evättiin ETA-hakemus edellisessä hakemuksessasi.

Jos henkilöiltä evätään ETA-matka Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, se ei välttämättä tarkoita, etteivät he voisi vierailla maassa. Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista varten voi silti hakea asianmukaista viisumia. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin saaminen on kuitenkin monimutkaisempi prosessi, ja se voi kestää kauemmin kuin ETA-viisumin saaminen. Matkasuunnitelmia on ehdottomasti mukautettava sen mukaisesti.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-asiakirjan kanssa Australian kansalaisille

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, joista kukin kestää enintään kuusi kuukautta vierailua kohti. Sinun on haettava uutta ETA-lupaa sen jälkeen, kun lupa tai passi on päättynyt, sen mukaan, kumpi tulee ensin, jotta voit edelleen matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Koska kyseessä on sähköinen asiakirja, sinun ei tarvitse ottaa mukaan fyysistä kopiota ETA-asiakirjasta. Australialaiset matkustajat, joilla on useita passeja, varmistavat, että matkustavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan samalla passilla, jota käytit hakemuksessasi.

Ennen lentokoneeseen, laivaan tai junaan nousemista liikenteenharjoittajat tarkistavat passisi skannaamalla, onko sinulla asianmukainen matkustuslupa. Ne sallivat lennolle pääsyn vain Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustaville australialaisille matkustajille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA- tai viisumin.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Hyväksytty ETA-lupa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei takaa lupaa saapua Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Saapuessaan Australian kansalaisten, joilla on hyväksytty ETA-lupa, on edelleen esitettävä henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle tai kuljettava ePassport-portin kautta, jos sellainen on käytettävissä.

Heidän on myös oltava valmiita esittämään todiste jatkomatkasta tai matkalippu, jolla he voivat poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa maahantulosta. ETA-luvan saaneiden matkustajien on pyydettäessä oltava valmiita todistamaan, että heillä on taloudelliset edellytykset tukea oleskeluaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja kotimatkaansa.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa, sinulta voidaan silti evätä pääsy Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jos et läpäise rajatarkastusta tai et täytä muita maahantulon edellytyksiä.

Kun Australian kansalaiset, joilla on hyväksytty ETA-lupa, voivat rajavalvonnan jälkeen matkustaa vapaasti Yhdistyneen kuningaskunnan jäsenvaltioiden välillä: Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti.

Australian kävijät voivat matkustaa Yhdistyneen kuningaskunnan neljässä osavaltiossa eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja, käyttäen. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa myönnetty ETA-lupa ei oikeuta maahantuloon Irlannin tasavaltaan, joka on erillinen valtio, eikä muihin Euroopan valtioihin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengenin yhteisen matkustusvyöhykkeen jäsen.

Australialaisten, jotka haluavat vierailla Irlannissa tai muissa Euroopan maissa, on tiedusteltava maan maahantulovaatimuksia ennen matkan varaamista.

Lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta saat ETA FAQ -sivulta.