Täydellinen opas Yhdistyneen kuningaskunnan ETA:sta Brasilian kansalaisille

Vuonna 2024 Brasilian kansalaiset tarvitsevat sähköisen matkustusluvan (ETA) ennen kuin he voivat matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Kyseessä on digitaalinen lupa, joka on pakollinen sellaisten maiden kansalaisille, jotka voivat vierailla Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa ilman viisumia lyhyillä matkoilla. Tämä koskee myös Brasilian kansalaisia.

Tässä oppaassa on kaikki, mitä brasilialaisten on tiedettävä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmasta, mukaan lukien vaatimukset, hakuprosessi, matkustusodotukset ja paljon muuta.

Miksi Brasilian kansalaisille otetaan käyttöön Yhdistyneen kuningaskunnan ETA?

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA:n tavoitteena on parantaa Yhdistyneen kuningaskunnan rajojen turvallisuutta ja antaa hallitukselle mahdollisuus valvoa ja valvoa paremmin maahan saapuvia henkilöitä. Sen avulla on helpompi estää laitonta maahanmuuttoa, torjua järjestäytyneitä rikollisjärjestöjä ja tunnistaa mahdolliset kansalliset turvallisuusuhat ennen niiden saapumista maahan.

ETA:n tarkoituksena on myös parantaa rajavalvontaa ja tehostaa maahanmuuttoprosessia ennalta varmennettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Brasilian kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmasta koituu muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on edullisempi kuin muiden maiden myöntämät vastaavat digitaaliset matkustusluvat.
 • ETA-lupaa on haettava vain joka toinen vuosi – ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa brasilialaisiin matkustajiin?

Tällä hetkellä brasilialaiset eivät tarvitse ETA-lupaa matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Kun se on avattu Brasilian kansalaisille vuonna 2024, heidän on kuitenkin haettava ja saatava hyväksytty ETA-lupa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Se on pakollinen riippumatta siitä, saavutko lentäen, laivalla (esim. osana risteilyä) vai maitse, kuten Ison-Britannian ja Ranskan yhdistävän rautatietunnelin kautta.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lentoasiakirja on voimassa seuraavissa matkustusmuodoissa:

 • Lyhytaikainen oleskelu alle kuusi kuukautta (180 päivää) matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta tapahtuva kauttakulku (eli lentokoneen vaihto) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Jotta brasilialaiset voivat saada ETA-luvan, heidän on täytettävä seuraavat edellytykset:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Brasilia on mukana niiden maiden luettelossa, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikki matkustajat, myös lapset ja vauvat, tarvitsevat ETA-luvan ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa heidän puolestaan.

Henkilöiltä, joilla on aiemmin ollut maahanmuuttorikkomuksia tai rikostuomioita tai jotka on tuomittu yli 12 kuukauden vankeusrangaistukseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla, voidaan evätä ETA-lupa. He voivat harkita sen sijaan Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin hankkimista.

Brasilian kansalaiset, jotka aikovat oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta tai työskennellä tai asua siellä pysyvästi, tarvitsevat edelleen asianmukaisen viisumin. Uusi ETA-järjestelmä ei vaikuta näihin matkustajiin.

Vaatimukset ETA-luvan hakemiseksi Yhdistyneeseen kuningaskuntaan Brasilian kansalaisille

Brasilian kansalaisten, jotka voivat saada ETA-luvan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Voimassa oleva biometrinen passi, jonka on myöntänyt Brasilia, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen tekeminen

Brasilian kansalaiset voivat hakea Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupaa verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston tai sovelluksen kautta. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemusprosessi kestää vain muutaman minuutin. Se toimii verkossa tai paperittomana, joten henkilökohtaiset käynnit konsulaateissa tai viisumitoimistoissa ovat tarpeettomia.

Valmistaudu kaikkiin vaatimuksiisi ennen hakuprosessin aloittamista. Seuraavassa on vaiheittainen opas siitä, miten brasilialaiset voivat hakea ETA-lupaa.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaiden lasten ei tarvitse ladata passikuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneessä kuningaskunnassa vierailevien henkilöiden, myös brasilialaisten ETA-hakijoiden on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyys.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen lähettäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun olet lähettänyt Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-verkkohakemuksen verkossa, saat vahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Vinkkejä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseen

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakeminen on yksinkertaista, mutta virheitä voi silti sattua. Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat oikeat ja mahdollisimman tarkat tiedot. Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tai jopa tietojen salaaminen voi johtaa viivästyksiin tai hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapa toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa ETA-hakemuksessa antamasi tiedot ennen hakemuksen lähettämistä.

Jos brasilialaiset matkustajat haluavat korjata ETA-hakemuksessaan olevia virheitä, he voivat tehdä sen nopeasti jättämällä hakemuksen uudelleen ja maksamalla maksun uudelleen.

Brasilian kansalaisten ETA-asiakirjojen käsittely ja vastaanottaminen

Kun Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus on jätetty verkossa, järjestelmä tarkistaa toimitetut tiedot useista turvallisuustietokannoista tarkistaakseen, onko hakija oikeutettu ETA-hakemukseen.

Hakijoilla kestää yleensä kolme päivää (72 tuntia), ennen kuin he saavat päätöksen ETA-hakemuksestaan ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Monet matkustajat saavat päätöksen muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisen jälkeen. Joissakin hakemuksissa päätöksen saaminen voi kuitenkin kestää yli kolme päivää.

Brasilian kansalaisille suositellaan, että he hakevat ETA-lupaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ennen kuin he varaavat matkansa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jotta vältytään viivästyksiltä tai muilta ongelmilta.

Jos ETA-hakemuksesi hylättiin, voit jättää uuden ETA-hakemuksen ja maksaa maksun uudelleen. Olisi kuitenkin parasta, että mainitsisit edellisessä hakemuksessasi, miksi sinulta evättiin ETA-lupa.

ETA-luvan epääminen ei tarkoita, ettet voisi matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Voit silti hakea asianmukaista Yhdistyneen kuningaskunnan viisumia. Viisumin saaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja voi kestää kauemmin, joten sinun on mukautettava matkasuunnitelmasi sen mukaisesti.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETA:n kanssa

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, jotka kestävät enintään kuusi kuukautta vierailua kohden. Brasilialaisten matkustajien on haettava uutta ETA-lupaa kahden vuoden kuluttua tai passin voimassaolon päättyessä, riippuen siitä, kumpi tulee ensin, jotta he voivat edelleen matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Koska kyseessä on sähköinen asiakirja, sinun ei tarvitse ottaa mukaan fyysistä kopiota ETA-asiakirjasta. Jos matkustajalla on useita passeja, varmista, että matkustat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan samalla Brasilian passilla, jota käytit hakemuksessasi.

Ennen lentokoneeseen, laivaan tai junaan nousemista liikenteenharjoittajat tarkistavat passisi skannaamalla, onko sinulla asianmukainen matkustuslupa. Ne sallivat lennolle pääsyn vain brasilialaisille matkustajille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA- tai viisumin. Myöskään ETA-hakemuksiaan koskevaa päätöstä odottavat eivät pääse koneeseen.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

ETA ei takaa pääsyä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Saapuessaan maahan Brasilian kansalaisten, joilla on Yhdistyneessä kuningaskunnassa hyväksytty ETA-lupa, on edelleen toimitettava henkilöasiakirjansa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle tai kuljettava sähköisen passiportin (eGate) kautta, jos sellainen on käytettävissä.

Varaudu esittämään todistus jatkomatkasta tai lippu, jolla voit poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa saapumisesta. Brasilialaisten matkustajien on pyydettäessä myös osoitettava, että heillä on riittävästi varoja elättääkseen itsensä koko Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleskelunsa ja kotimatkansa ajan.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa, sinulta voidaan silti evätä pääsy Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jos et läpäise rajatarkastusta tai täytät muita maahantuloedellytyksiä.

Kun rajavalvonta on ohitettu, Brasilian kansalaiset, joilla on hyväksytty ETA-lupa, voivat matkustaa vapaasti Yhdistyneen kuningaskunnan neljän osavaltion välillä: Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin välillä.

Brasilialaiset vierailijat voivat matkustaa junilla, lautoilla ja paikallislennoilla Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei oikeuta maahantuloon Irlannin tasavaltaan tai muihin Euroopan maihin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengenin yhteisen matkustusvyöhykkeen jäsen.

Irlantiin tai muihin Euroopan maihin matkustavien brasilialaisten on tiedusteltava maan maahantulovaatimuksia ennen matkan varaamista.

Matkustajat voivat tarkistaa lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETA FAQ-sivulta.