Täydellinen opas Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelyistä Etelä-Korean kansalaisille

Eteläkorealaiset eivät tarvitse viisumia päästäkseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille. Vuonna 2024 Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustavilta Etelä-Korean kansalaisilta vaaditaan kuitenkin sähköinen matkustuslupa (ETA). Se on uusi digitaalinen lupa, joka on pakollinen sellaisten maiden kansalaisille, jotka voivat matkustaa Englantiin, Walesiin, Skotlantiin ja Pohjois-Irlantiin ilman viisumia lyhyille matkoille. Tämä koskee myös Etelä-Korean kansalaisia.

Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää -opas, joka auttaa eteläkorealaisia navigoimaan Yhdistyneen kuningaskunnan uudessa ETA-järjestelmässä. Se sisältää muun muassa vaatimukset, hakuprosessin ja matkustusodotukset.

Miksi ETA otetaan käyttöön Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmän käyttöönotto on osa Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen pyrkimyksiä digitalisoida ja parantaa rajaturvallisuutta. Se auttaa estämään laittomien maahanmuuttajien ja järjestäytyneiden rikollisjärjestöjen pääsyn Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Lisäksi ETAn avulla hallitus voi tunnistaa kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvat uhat ennen kuin ne astuvat Yhdistyneen kuningaskunnan maaperälle.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmän tarkoituksena on myös parantaa rajavalvontaa ja tehostaa maahanmuuttoprosessia ennalta varmennettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Etelä-Korean kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmasta koituu muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on kohtuuhintainen verrattuna vastaaviin digitaalisiin matkustuslupiin, joita muut maat määräävät.
 • ETA-lupaa on haettava vain joka toinen vuosi, ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa eteläkorealaisiin matkustajiin?

Kun Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä avataan Etelä-Korean kansalaisille vuonna 2024, heidän on hankittava voimassa oleva ETA-järjestelmä ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Tämä pätee riippumatta siitä, saapuvatko he lentäen, laivalla (esim. osana risteilyä) vai maitse, kuten Ison-Britannian ja Ranskan yhdistävän rautatietunnelin kautta.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lentoasiakirja on voimassa seuraavissa matkustusmuodoissa:

 • Lyhytaikainen, alle kuuden kuukauden (180 päivää) oleskelu matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta kulkeminen (eli lentokoneen vaihtaminen) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Jotta eteläkorealaiset voivat saada ETA-luvan, heidän on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Etelä-Korea on mukana niiden maiden luettelossa, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikilla matkustajilla, myös lapsilla ja pikkulapsilla, on oltava voimassa oleva ETA-todistus ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa lapsilleen.

Henkilöt, joilla on rikosrekisteriote, yli 12 kuukautta kestänyt aiempi vankeusrangaistus tai jotka ovat syyllistyneet maahanmuuttorikkomuksiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla, eivät välttämättä ole oikeutettuja ETA-hakemukseen. Sen sijaan heidän on ehkä haettava Yhdistyneen kuningaskunnan viisumia.

Uusi ETA-järjestelmä ei vaikuta Etelä-Korean kansalaisiin, jotka aikovat työskennellä tai oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta. He tarvitsevat silti asianmukaisen Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin.

Vaatimukset eteläkorealaisten ETA-luvan hakemiseksi Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Etelä-Korean kansalaisten, jotka voivat saada ETA-luvan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Etelä-Korean myöntämä biometrinen passi, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen tekeminen

Etelä-Korean kansalaiset voivat hakea ETA-lupaa verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston tai sovelluksen kautta. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Se on täysin sähköinen tai paperiton, joten henkilökohtaisia käyntejä konsulaateissa tai viisumitoimistoissa ei tarvita.

Varmista ennen ETA-hakemuksen tekemistä, että sinulla on kaikki vaatimukset ja tarvittavat tiedot. Tässä on vaiheittainen opas siitä, miten Etelä-Korean kansalaiset voivat hakea.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaiden lasten ei tarvitse ladata passikuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneen kuningaskunnan vierailijoiden, myös eteläkorealaisten ETA-hakijoiden on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyys.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen täyttäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun olet lähettänyt Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, saat vahvistuksen antamaasi sähköpostiin.

Vinkkejä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseen

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat oikeat ja mahdollisimman tarkat tiedot. Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tai jopa tietojen salaaminen voi johtaa viivästyksiin tai hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapa toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa hakemuksesi tiedot ennen lähettämistä.

Eteläkorealaiset matkustajat, joiden on korjattava ETA-hakemuksessaan olevat kirjoitusvirheet, voivat jättää hakemuksen uudelleen ja maksaa maksun uudelleen. Tämä on kuitenkin suositeltavaa vain, jos he ovat varmoja siitä, että hakemuksessa on tehty vain pieniä virheitä, jotka ovat syynä hakemuksen mahdolliseen hylkäämiseen.

ETA:n käsittely ja vastaanottaminen

Kun ETA-hakemus on jätetty Yhdistyneessä kuningaskunnassa, järjestelmä vertailee annettuja tietoja useisiin turvallisuustietokantoihin Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja muualla maailmassa tarkistaakseen, onko hakija oikeutettu ETA-hakemukseen.

Päätös ETA-hakemuksesta lähetetään yleensä hakijan sähköpostiosoitteeseen kolmen päivän (72 tunnin) kuluessa hakemuksen jättämisestä. Jotkut matkustajat saavat päätöksen muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisen jälkeen, kun taas toiset saattavat odottaa yli kolme päivää.

Etelä-Korean kansalaisia kehotetaan hakemaan ETA-lupaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ennen matkan varaamista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jotta vältytään viivästyksiltä ja muilta matkaan liittyviltä ongelmilta.

Se, että henkilöiltä evätään ETA-lupa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, ei välttämättä tarkoita, etteivät he voisi vierailla maassa. He voivat silti hakea asianmukaista viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin saaminen on kuitenkin monimutkaisempi prosessi, ja se voi kestää kauemmin kuin ETA-viisumin saaminen. Matkasuunnitelmia on ehdottomasti mukautettava sen mukaisesti.

Etelä-Korean kansalaisten matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan kanssa

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta tai kunnes passin voimassaolo päättyy, sen mukaan, kumpi ajankohta on aikaisempi. Voimassa oleva ETA mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, joista kukin kestää enintään kuusi kuukautta vierailua kohden. Eteläkorealaisen matkustajan on haettava uutta ETA-lupaa luvan tai passin voimassaolon päätyttyä sen mukaan, kumpi ensin tapahtuu, jotta hän voi edelleen matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Koska kyseessä on sähköinen asiakirja, matkustajien ei tarvitse ottaa mukaan fyysistä kopiota ETA-asiakirjasta. Jos eteläkorealaisella matkustajalla on useita passeja, varmista, että hän matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan samalla passilla, jota on käytetty hakemuksessa.

Ennen lentokoneeseen, laivaan tai junaan nousemista liikenteenharjoittajat tarkistavat passisi skannaamalla, onko sinulla asianmukainen matkustuslupa. Ne sallivat lennolle pääsyn vain Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustaville eteläkorealaisille, jotka voivat esittää hyväksytyn ETA- tai viisumintodistuksen Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Myöskään ETA-hakemuksen päätöstä odottavat eivät pääse koneeseen.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Hyväksytty ETA-lupa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei takaa lupaa saapua Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Saapuessaan Etelä-Korean kansalaisten, joilla on voimassa oleva ETA-lupa, on esitettävä henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle tai kuljettava sähköisen passiportin (eGate) kautta, jos sellainen on käytettävissä.

Varaudu esittämään todiste jatkomatkasta tai lippu, jolla voit poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa saapumisestasi. ETA-luvan saaneiden matkustajien on pyydettäessä myös oltava valmiita osoittamaan, että heillä on taloudelliset edellytykset elättää oleskelunsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja kotimatkansa.

Maahanmuuttoviranomaiset voivat evätä matkustajilta maahantulon Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, vaikka heillä olisi ETA-lupa, jos he eivät läpäise rajatarkastusta tai eivät täytä muita maahantulon edellytyksiä.

Kun Etelä-Korean kansalaiset, joilla on voimassa oleva ETA-lupa, voivat rajavalvonnan jälkeen matkustaa vapaasti Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin välillä.

Etelä-Korean kävijät voivat käyttää Yhdistyneen kuningaskunnan neljässä osavaltiossa eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa myönnetty ETA-lupa ei oikeuta maahantuloon Irlannin tasavaltaan, joka on erillinen valtio, eikä muihin Euroopan valtioihin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengenin yhteisen matkustusvyöhykkeen jäsen.

Eteläkorealaisten, jotka haluavat vierailla Irlannissa tai muissa Euroopan maissa, on tiedusteltava maan maahantulovaatimuksia ennen matkan varaamista.

Matkustajat voivat tutustua Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn usein kysyttyihin kysymyksiin saadakseen lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta.