Täydellinen matkaoppaan Uuden-Seelannin kansalaisille tarkoitettu Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-matkaopas.

Vuonna 2024 Uuden-Seelannin kansalaisten, jotka matkustavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan (UK), on hankittava sähköinen matkustuslupa (ETA). Se on uusi digitaalinen lupa, joka on pakollinen sellaisten maiden kansalaisille, jotka voivat matkustaa Englantiin, Walesiin, Skotlantiin ja Pohjois-Irlantiin ilman viisumia lyhyille matkoille. Tämä koskee myös kiivejä.

Tässä on kattava opas Uuden-Seelannin kansalaisten ETA-lupaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Se sisältää vaatimukset, hakuprosessin ja matkaodotukset.

Miksi Uuden-Seelannin kansalaisille otetaan käyttöön Yhdistyneen kuningaskunnan ETA?

Yhdistynyt kuningaskunta digitalisoi rajojaan, ja Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmän käyttöönotto on yksi sen tärkeimmistä aloitteista rajaturvallisuuden parantamiseksi. Tämä uusi digitaalinen lupajärjestelmä voi auttaa estämään laittomien maahanmuuttajien ja järjestäytyneiden rikollisjärjestöjen pääsyn Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Se voi myös auttaa havaitsemaan mahdolliset kansalliset turvallisuusuhat ennen niiden saapumista maahan.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmän tarkoituksena on myös parantaa rajavalvontaa ja tehostaa maahanmuuttoprosessia ennalta varmennettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Uuden-Seelannin kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestely tarjoaa muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on kohtuuhintainen verrattuna vastaaviin digitaalisiin matkustuslupiin, joita muut maat määräävät.
 • ETA-lupaa on haettava vain joka toinen vuosi, ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa uusiseelantilaisiin matkustajiin?

Kun Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelma on avattu Uuden-Seelannin kansalaisille vuonna 2024, heidän on haettava ja saatava hyväksytty ETA-ohjelma ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Se vaaditaan muilta kuin viisumivapaiden maiden kansalaisilta riippumatta siitä, saapuvatko he lentäen, laivalla (esim. osana risteilyä) vai maitse, kuten Ison-Britannian ja Ranskan yhdistävän rautatietunnelin kautta.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lentoasiakirja on voimassa seuraavissa matkustusmuodoissa:

 • Lyhytaikainen, alle kuuden kuukauden (180 päivää) oleskelu matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta tapahtuva kauttakulku (eli lentokoneen vaihto) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Voidakseen saada ETA-luvan kiiviläisten on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Uusi-Seelanti on mukana niiden maiden luettelossa, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikkien matkustajien on iästä riippumatta hankittava ETA-lupa ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa lapsilleen ja pikkulapsilleen.

Henkilöt, joilla on rikosrekisteriote, jotka ovat olleet vangittuna yli 12 kuukautta tai jotka ovat syyllistyneet maahanmuuttorikkomuksiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla, eivät välttämättä ole oikeutettuja ETA-hakemukseen. Näiden henkilöiden on ehkä haettava viisumia.

Uusi ETA-järjestelmä ei vaikuta Uuden-Seelannin kansalaisiin, jotka aikovat oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta tai työskennellä tai asua siellä pysyvästi. He tarvitsevat silti asianmukaisen Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin, jonka hakuprosessi on pidempi ja monimutkaisempi.

Kiivien ETA-luvan hakemiseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan sovellettavat vaatimukset

Uuden-Seelannin kansalaisten, jotka voivat saada Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan, on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Uuden-Seelannin myöntämä biometrinen passi, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus Uuden-Seelannin kansalaisille

Uuden-Seelannin kansalaiset voivat hakea ETA-lupaa verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston tai sovelluksen kautta. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Se on täysin sähköinen tai paperiton, joten henkilökohtaisia käyntejä konsulaateissa tai viisumitoimistoissa ei tarvita.

Varmista ennen ETA-hakemuksen tekemistä, että sinulla on kaikki vaatimukset ja tarvittavat tiedot. Tässä on kiivialaisille vaiheittainen opas hakemuksen tekemisestä.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaiden lasten ei tarvitse ladata passikuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneen kuningaskunnan vierailijoiden, myös ETA-hakemusta tekevien Uuden-Seelannin kansalaisten on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyydet.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen täyttäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Saat vahvistuksen sähköpostitse, kun olet lähettänyt sähköisen Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen.

Vinkkejä ETA-luvan hakemiseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kiiviläisille

Voit varmistaa sujuvan ja tehokkaan Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-verkkohakemusprosessin noudattamalla näitä ohjeita ja välttämällä yleisiä virheitä.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat oikeat ja mahdollisimman tarkat tiedot. Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tai jopa tietojen salaaminen voi johtaa viivästyksiin tai hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapa toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa hakemuksesi tiedot ennen lähettämistä.

ETA:n käsittely ja vastaanottaminen

Kun ETA-hakemus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan jätetään, järjestelmä vertailee tietoja eri turvallisuustietokantoihin hakijan kelpoisuuden määrittämiseksi.

ETA-hakemuspäätös lähetetään yleensä hakijan sähköpostiosoitteeseen kolmen päivän (72 tunnin) kuluessa hakemuksen jättämisestä. Jotkut matkustajat saavat päätöksen välittömästi, kun taas toiset saattavat odottaa yli kolme päivää.

Uuden-Seelannin kansalaisille suositellaan, että he hakevat ETA-lupaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ennen kuin he varaavat matkansa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan viivästysten ja muiden ongelmien välttämiseksi.

Jos ETA-hakemuksesi on hylätty, voit jättää uuden hakemuksen maksamalla maksun uudelleen. Olisi kuitenkin hyödyllistä, jos mainitsisit hylkäämisen syyn edellisessä hakemuksessasi.

Jos henkilöiltä evätään ETA-matka Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, se ei välttämättä tarkoita, etteivät he voisi vierailla maassa. Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista varten voi silti hakea asianmukaista viisumia. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin saaminen on kuitenkin monimutkaisempi prosessi, ja se voi kestää kauemmin kuin ETA-viisumin saaminen. Matkasuunnitelmia on ehdottomasti mukautettava sen mukaisesti.

Uuden-Seelannin kansalaisten matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan kanssa

ETA Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on sidottu henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se sallii useita lyhyitä vierailuja, joista kukin kestää enintään kuusi kuukautta vierailua kohti. Jos ETA-ajanjakso tai passi päättyy, sinun on haettava uutta ETA-ajanjaksoa jatkaaksesi matkustamista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Koska kyseessä on sähköinen asiakirja, sinun ei tarvitse ottaa mukaan fyysistä kopiota ETA-asiakirjasta. Uuden-Seelannin matkustajat, joilla on useita passeja, varmistavat, että matkustavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan samalla passilla, jota käytit hakemuksessasi.

Ennen lentokoneeseen, laivaan tai junaan nousemista liikenteenharjoittajat tarkistavat passisi skannaamalla, onko sinulla asianmukainen matkustuslupa. Ne sallivat lennolle pääsyn vain Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustaville uusiseelantilaisille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA- tai viisumin.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Hyväksytty ETA-lupa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei takaa lupaa saapua Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Saapuessaan Uuden-Seelannin kansalaisten, joilla on hyväksytty ETA-lupa, on edelleen toimitettava henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle tai käytävä sähköisen passin (eGate) kautta, jos sellainen on saatavilla.

Heidän on myös oltava valmiita esittämään todiste jatkomatkasta tai matkalippu, jolla he voivat poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa maahantulosta. ETA-luvan saaneiden matkustajien on pyydettäessä oltava valmiita todistamaan, että heillä on taloudelliset edellytykset tukea oleskeluaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja kotimatkaansa.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa, sinulta voidaan silti evätä pääsy Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jos et läpäise rajatarkastusta tai et täytä muita maahantulon edellytyksiä.

Kun Uuden-Seelannin kansalaiset, joilla on hyväksytty ETA-lupa, voivat rajavalvonnan jälkeen matkustaa vapaasti Yhdistyneen kuningaskunnan jäsenvaltioiden välillä: Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin välillä.

Yhdistyneen kuningaskunnan neljässä osavaltiossa kiiviläiset voivat matkustaa eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja, käyttäen. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa myönnetty ETA-lupa ei oikeuta maahantuloon Irlannin tasavaltaan, joka on erillinen valtio, eikä muihin Euroopan valtioihin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengenin yhteisen matkustusvyöhykkeen jäsen.

Irlantiin tai muihin Euroopan maihin haluavien kiwienilaisten on tiedusteltava maahantulovaatimuksia ennen matkan varaamista.

Matkustajat voivat tarkistaa FAQ-sivulta lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta.