Yhdistyneen kuningaskunnan ETA Qatarin kansalaisille: Qatar: Täydellinen opas

Yhdistynyt kuningaskunta (UK) ja Qatar nauttivat viisumivapausjärjestelyistä. Se tarkoittaa, että matkustajat, joilla on Qatarin passi, eivät tarvitse viisumia vieraillakseen Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa. Heidän tarvitsee vain hankkia Yhdistyneen kuningaskunnan sähköinen matkustuslupa (ETA) ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista.

Tästä oppaasta löydät kaikki tarvitsemasi tiedot Qatarin kansalaisille myönnettävästä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupauksesta, mukaan lukien vaatimukset, hakuprosessi, järjestelmän toiminta, mitä odottaa matkustaessasi Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja paljon muuta.

Miksi Qatarin kansalaisille otetaan käyttöön ETA Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

ETA-järjestelmän avulla Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus voi valvoa ja valvoa paremmin maahan saapuvia henkilöitä. Sen avulla on helpompi estää laittomien maahanmuuttajien ja järjestäytyneiden rikollisryhmien pääsy Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. ETA auttaa myös tunnistamaan mahdollisia kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvia uhkia ennen niiden saapumista maahan.

Sen tarkoituksena on myös parantaa rajavalvontaa ja tehostaa maahanmuuttoprosessia ennalta tarkistettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Qatarilaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelma tarjoaa muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on edullisempi kuin aiemmin Yhdistyneessä kuningaskunnassa vaadittu sähköinen viisumivapaus (EVW) ja muut vastaavat muiden maiden myöntämät digitaaliset matkustusluvat.
 • ETA-lupaa on haettava vain joka toinen vuosi – ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa Qatarin kansalaisiin?

Qatarilaiset ovat ensimmäisiä, jotka hyötyvät Yhdistyneen kuningaskunnan uudesta digitaalisesta matkustuslupajärjestelmästä. Ennen matkan varaamista Qatarin kansalaisten on haettava ja saatava hyväksytty ETA-lupa ennen kuin he voivat vierailla Yhdistyneessä kuningaskunnassa seuraavia tarkoituksia varten:

 • Lyhytaikainen oleskelu alle kuusi kuukautta (180 päivää) matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta kulkeminen (eli lentokoneen vaihtaminen) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Saadakseen ETA-luvan qatarilaisten on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Qatar on mukana niiden maiden luettelossa, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun Yhdistyneestä kuningaskunnasta lähtöpäivän jälkeen.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikki matkustajat, myös lapset ja vauvat, tarvitsevat ETA-luvan ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa heidän puolestaan.

Henkilöiltä, joilla on aiempia maahanmuuttorikkomuksia, rikosrekisteri tai jotka on tuomittu yli 12 kuukauden vankeusrangaistukseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla, voidaan evätä ETA-lupa. He voivat harkita sen sijaan Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin hankkimista.

Uusi ETA-järjestelmä ei koske matkustajia, jotka tarvitsevat viisumin matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Qatarin kansalaiset, jotka aikovat oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta, työskennellä tai asua siellä pysyvästi, tarvitsevat edelleen asianmukaisen Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin.

Qatarin kansalaisille myönnettävää Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-todistusta koskevat vaatimukset

Qatarin kansalaisten, jotka ovat oikeutettuja Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemukseen, on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Qatarin myöntämä voimassa oleva biometrinen passi, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus Qatarin kansalaisille

Qatarin kansalaiset voivat hakea Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupaa verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen virallisilla verkkosivuilla. Hakemuslomakkeen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, eikä qatarilaisten tarvitse käydä konsulaateissa tai viisumitoimistoissa.

Valmistaudu kaikkiin vaatimuksiisi ennen hakuprosessin aloittamista. Alla on vaiheittainen opas ETA-hakemuksen tekemisestä.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaiden lasten ei tarvitse ladata passikuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot. ETA-hakemuslomakkeessa ei vaadita matkustustietoja tai taloudellisia vaatimuksia. Qatarilaisia kehotetaan kuitenkin varmistamaan, että heidän oleskelunsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa kestää enintään kuusi kuukautta ja että heillä on riittävästi varoja kaikkien matkakulujen kattamiseen, jotta he välttyvät ongelmilta.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneessä kuningaskunnassa vierailevien henkilöiden, myös ETA-hakijoiden on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyys.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen lähettäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun olet lähettänyt Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, saat vahvistuksen antamaasi sähköpostiin.

Vinkkejä Qatarin kansalaisille tarkoitetun Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseen

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat oikeat ja mahdollisimman tarkat tiedot. Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tai jopa tietojen salaaminen voi johtaa viivästyksiin tai ETA-hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapasi toimii ja että sinulla on riittävästi varoja ETA-hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa ETA-hakemuksessa antamasi tiedot ennen hakemuksen lähettämistä.

Qatarin kansalaisten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA:n käsittely

Kun olet lähettänyt Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, järjestelmä tarkistaa toimitetut tiedot useista turvallisuustietokannoista tarkistaakseen, onko hakija oikeutettu ETA-hakemukseen.

Hakija saa yleensä kolmen päivän (72 tunnin) kuluessa päätöksen ETA-hakemuksestaan ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Monet hakijat voivat saada ETAnsa muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisen jälkeen. Joidenkin hakemusten käsittely voi kuitenkin kestää yli kolme päivää.

Katarilaisia matkustajia kehotetaan hakemaan ETA-lupaa ennen kuin he varaavat matkansa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Jos ETA-hakemuksesi hylätään, voit hakea sitä uudelleen ja maksaa maksun uudelleen. Jos teet niin, varmista, että mainitset edellisessä hakemuksessasi syyt, joiden vuoksi sinulta evättiin ETA-hakemus.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen hylkääminen ei välttämättä tarkoita sitä, että hakijoita kielletään vierailemasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Qatarilaiset voivat sen sijaan hakea Yhdistyneen kuningaskunnan viisumia. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin hakeminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja voi kestää kauemmin, joten matkasuunnitelmasi on mukautettava sen mukaisesti.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn kanssa Qatarin kansalaisille

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, jotka kestävät enintään kuusi kuukautta vierailua kohden. Sinun on haettava uutta ETA-lupaa kahden vuoden kuluttua tai passisi voimassaolon päättyessä, riippuen siitä, kumpi tulee ensin, jotta voit jatkaa maahantuloa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Jos sinulla on useita passeja, on tärkeää matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan samalla Qatarin passilla, jota käytit sähköisen hakemuksen täyttämiseen. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-asiakirja on sähköinen asiakirja, joka on liitetty passiisi, joten sinun ei tarvitse ottaa mukaan fyysistä kopiota.

Viranomaiset tarkistavat passin skannaamalla, että sinulla on asianmukainen matkustuslupa, ennen kuin nouset matkustajalaivaan (lentokoneeseen, laivaan tai junaan). Ne sallivat lennolle pääsyn vain niille qatarilaisille matkustajille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-asiakirjan tai viisumin.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

ETA-lupa ei takaa pääsyä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Saapuessaan maahan Qatarin kansalaisten, joilla on Yhdistyneessä kuningaskunnassa hyväksytty ETA-lupa, on edelleen esitettävä henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle.

Varaudu myös esittämään todiste jatkomatkasta tai lippu, jolla voit poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa saapumisestasi. Sinun on myös oltava valmis osoittamaan, että sinulla on riittävästi varoja elättää itsesi Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleskelusi aikana.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa, sinut voidaan silti käännyttää rajalla, jos et läpäise rajatarkastusta tai täytät muita maahantuloedellytyksiä.

Kun rajavalvonta on ohitettu, Qatarin kansalaiset, joilla on hyväksytty ETA-lupa, voivat matkustaa vapaasti Yhdistyneen kuningaskunnan osavaltioiden välillä: Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin välillä.

Qatarin vierailijat voivat matkustaa Yhdistyneen kuningaskunnan neljässä osavaltiossa eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja, käyttäen. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

ETA on voimassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta ei missään muualla Euroopassa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei oikeuta maahantuloon Irlannin tasavaltaan tai muihin Euroopan maihin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengenin yhteisen matkustusvyöhykkeen jäsen.

Katarilaisten, jotka haluavat vierailla Irlannissa tai muissa Euroopan maissa, on tiedusteltava maan maahantulovaatimuksia ennen matkan varaamista. Qatarilaiset tarvitsevat yleensä viisumin vieraillakseen useimmissa Euroopan maissa, ja heidän on haettava viisumia ennen Qatarista lähtöä.

Lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta saat ETA FAQ -sivulta.