Yhdistyneen kuningaskunnan ETA Kuwaitin kansalaisille: Kokonaisvaltainen opas

Vuonna 2022 Yhdistynyt kuningaskunta ilmoitti, että Kuwaitille myönnetään viisumivapaus. Sen jälkeen Kuwaitin kansalaiset ovat voineet matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ilman viisumia. He tarvitsevat vain sähköisen viisumivapauden (EVW). Pian EVW korvataan kuitenkin sähköisellä matkustusluvalla (ETA).

Tutustu Yhdistyneen kuningaskunnan ETA:n vaatimuksiin ja hakumenettelyihin, tutustu sen toimintaan ja ymmärrä, mitä vaikutuksia sillä on Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustaville kuwaitilaisille.

Miksi Kuwaitin kansalaisille otetaan käyttöön ETA Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on osa laajempaa hallituksen aloitetta rajojen digitalisoimiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi. Uusi digitaalinen matkustuslupajärjestelmä antaa Yhdistyneen kuningaskunnan hallitukselle mahdollisuuden valvoa ja valvoa paremmin maahan saapuvia henkilöitä. Sen tavoitteena on estää laittomia maahanmuuttajia ja järjestäytyneitä rikollisryhmiä pääsemästä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja tunnistaa mahdolliset uhat kansalliselle turvallisuudelle ennen kuin ne saapuvat Yhdistyneen kuningaskunnan maaperälle.

ETA:n tarkoituksena on myös parantaa rajavalvontaa ja tehostaa maahanmuuttoprosessia ennalta varmennettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Kuwaitin kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestely tarjoaa muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on edullisempi kuin EVW ja muut vastaavat muiden maiden myöntämät digitaaliset matkustusluvat.
 • ETA-lupaa on haettava vain joka toinen vuosi – ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa kuwaitilaisiin?

Tällä hetkellä Kuwaitin kansalaisten on hankittava eurooppalainen matkustuslupa, jos he matkustavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Pian EVW korvataan sähköisellä matkustusluvalla (ETA).

Sähköinen viisumivapaus (EVW)

Eurooppalainen oleskelulupa on voimassa enintään kuuden kuukauden lyhytaikaista oleskelua varten matkailua, opiskelua tai sairaanhoitoa varten. Heidän on hankittava eurooppalainen henkilötodistus joka kerta, kun he matkustavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. EVW maksaa 30 puntaa hakemusta kohti.

Kuwaitilaiset tarvitsevat sähköisesti EVW-hakemusta varten voimassa olevan passin ja matkatiedot, kuten lähtö- ja saapumistiedot sekä osoitteen, jossa he aikovat oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Matkustajat voivat hakea viisumivapautta jo kolme kuukautta tai 48 tuntia ennen matkaa.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus avaa 1. helmikuuta 2024 ETA-hakemukset Kuwaitin kansalaisille. ETA on pakollinen 22. helmikuuta 2024 ja sen jälkeen tapahtuville matkoille Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Sähköinen matkustuslupa (ETA)

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on halvempi, tehokkaampi ja turvallisempi digitaalinen matkustuslupa. Kaikkien Yhdistyneessä kuningaskunnassa vierailevien Kuwaitin kansalaisten on haettava ja saatava hyväksytty ETA-lupa:

 • Lyhytaikainen oleskelu alle kuusi kuukautta (180 päivää) matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta tapahtuva kauttakulku (eli lentokoneen vaihto) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Kuwaitilaisten on täytettävä seuraavat ehdot voidakseen saada ETA-luvan:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Kuwait on mukana luettelossa maista, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikki Kuwaitiin matkustavat, myös lapset ja vauvat, tarvitsevat ETA-luvan ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa heidän puolestaan.

Henkilöt, jotka ovat aiemmin rikkoneet maahanmuuttolakeja, joilla on rikosrekisteri tai jotka ovat istuneet yli 12 kuukauden vankeusrangaistusta Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai jossakin muussa maassa, eivät välttämättä ole oikeutettuja ETA-hakemukseen. Tällaisissa tapauksissa nämä henkilöt voivat harkita viisumin hakemista.

Kuwaitin kansalaisten, jotka aikovat työskennellä tai oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta, on edelleen haettava asianmukaista viisumia. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumihakemus ja -käsittely säilyvät ennallaan, kun ETA korvaa EVW-järjestelmän. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin saaminen on erilainen ja monimutkaisempi prosessi kuin nykyinen EVW-järjestelmä tai tuleva ETA-järjestelmä.

Kuwaitin kansalaisia koskevat ETA-vaatimukset Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Kun ETA-ohjelma on avattu kuwaitilaisille, ETA-ohjelmaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa oikeutettujen on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Kuwaitin myöntämä biometrinen passi, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Kuwaitilaisten ETA-luvan hakeminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemukset Kuwaitin kansalaisille tehdään täysin paperittomina. Se voidaan tehdä verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston tai sovelluksen kautta käymättä konsulaateissa tai viisumitoimistoissa.

ETA-hakemuksen täyttäminen vie vain noin 10-15 minuuttia. Varmista, että sinulla on kaikki vaatimukset ja tiedot valmiina ennen hakuprosessin aloittamista. Tässä on vaiheittainen opas siitä, miten kuwaitilaiset voivat hakea ETA-lupaa.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Sen on oltava alkuperäinen kuva eikä kuvakaappaus. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaat lapset eivät tarvitse skannausta tai kasvokuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot. ETA-hakemuslomakkeessa ei vaadita matkustustietoja tai taloudellisia vaatimuksia. Kuwaitin kansalaisten on kuitenkin varmistettava, että heidän oleskelunsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa kestää enintään kuusi kuukautta ja että heillä on riittävästi varoja kaikkien matkakulujen kattamiseen, jotta he välttyvät ongelmilta.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuwaitilaisten ETA-hakijoiden on muiden Yhdistyneen kuningaskunnan vierailijoiden tavoin ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyydet.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen täyttäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun lähetät Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, saat vahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Vinkkejä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseen Kuwaitin kansalaisille

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat oikeat ja mahdollisimman tarkat tiedot. Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tai jopa tietojen salaaminen voi johtaa viivästyksiin tai hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapa toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa hakemuksesi tiedot ennen lähettämistä.

Kuwaitilaisten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-asiakirjojen käsittely

Kun lähetät Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, tietosi tarkistetaan useista turvallisuustietokannoista, jotta voidaan tarkistaa, että olet oikeutettu ETA-hakemukseen.

ETA-hakemuksen jättämisen jälkeen hakijat voivat odottaa saavansa päätöksen kolmen päivän tai 72 tunnin kuluessa. Useimmissa tapauksissa hakijat saavat hyväksytyn ETAn muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisestä. On kuitenkin tärkeää huomata, että tiettyjen hakemusten käsittely voi kestää yli kolme päivää.

Muiden viisumivapaiden kansalaisten tavoin Kuwaitin kansalaisia kehotetaan hakemaan ETA-viisumia ennen kuin he varaavat matkansa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Jos ETA-hakemuksesi hylätään, voit hakea sitä uudelleen ja maksaa maksun uudelleen. Olisi kuitenkin parasta, jos käsittelisit edellisen epäämisen syyn.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen hylkääminen ei välttämättä tarkoita sitä, että hakijoita kielletään vierailemasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. He voivat hakea Yhdistyneen kuningaskunnan viisumia, mikä on monimutkaisempi prosessi ja voi kestää kauemmin, joten matkasuunnitelmasi on mukautettava sen mukaisesti.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn kanssa Kuwaitin kansalaisille

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, jotka kestävät enintään kuusi kuukautta vierailua kohden. Sinun on haettava uutta ETA-lupaa kahden vuoden kuluttua tai passisi voimassaolon päättyessä, riippuen siitä, kumpi tulee ensin, jotta voit edelleen matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustavien kuwaitilaisten on esitettävä sama passi, jota he käyttävät ETA-hakemuksen tekemisessä verkossa, vaikka heillä olisi useita passeja. Se on sähköinen asiakirja, joka on liitetty passiisi, joten sinun ei tarvitse tuoda mukanasi paperitulostetta ETA-asiakirjasta.

Viranomaiset tarkistavat passin skannaamalla, että sinulla on asianmukainen matkustuslupa, ennen kuin nouset matkustajalaivaan (lentokoneeseen, laivaan tai junaan). Ne sallivat lennolle pääsyn vain niille kuwaitilaisille matkustajille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA- tai viisumin. Henkilöt, jotka odottavat yhä päätöstä hakemuksestaan, eivät pääse lennolle.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

ETA-lupa ei takaa, että henkilö saa luvan tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Kuwaitin kansalaisten, joilla on Yhdistyneessä kuningaskunnassa hyväksytty ETA-matkailulupa, on edelleen esitettävä henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle saapuessaan.

Varmista, että sinulla on asiakirjat, joilla voit todistaa jatkomatkasuunnitelmasi. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että sinulla on lippu, jolla voit poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa maahantulosta. Lisäksi sinun on osoitettava, että sinulla on riittävästi varoja elättää itsesi Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleskelusi aikana.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, sinut voidaan silti käännyttää rajalla, jos et läpäise rajatarkastusta tai et täytä muita maahantuloedellytyksiä.

Yhdistyneen kuningaskunnan neljää maanosaa ei eroteta toisistaan rajavalvonnalla: Englantia, Skotlantia, Walesia ja Pohjois-Irlantia. Kuwaitilaiset matkustajat, joilla on hyväksytty ETA-matkailulupa ja jotka ovat kulkeneet maahantulon yhteydessä rajaviranomaisen kautta, voivat liikkua vapaasti näiden maiden välillä.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevat kuwaitilaiset voivat käyttää eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

ETA on voimassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta ei missään muualla Euroopassa. Se ei salli pääsyä Irlannin tasavaltaan, joka on erillinen itsenäinen maa, eikä muihin Euroopan maihin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengenin yhteisen matkustusvyöhykkeen jäsen.

Kuwaitin kansalaisten, jotka aikovat vierailla muissa Irlannin tai Euroopan maissa, on tiedusteltava matkakohteensa maahantulovaatimuksia ja varmistettava, että ne täyttyvät ennen matkan varaamista.

Matkustajat voivat tarkistaa FAQ-sivulta lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta.