Täydellinen opas Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelyihin Jordanian kansalaisille

Yhdistynyt kuningaskunta ilmoitti kesäkuussa 2023, että Jordaniasta tulee viisumivapaa maa. Se tarkoittaa, että sen kansalaiset eivät enää tarvitsisi viisumia vieraillakseen Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa.

Jordanialaiset tarvitsevat helmikuusta 2024 alkaen vain sähköisen matkustusluvan (ETA) matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Tutustu Jordanian kansalaisille myönnettävään Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupaan, sen vaatimuksiin, hakumenettelyihin ja siihen, miten se vaikuttaa matkustamiseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Miksi Yhdistyneen kuningaskunnan ETA otetaan käyttöön Jordanian kansalaisten osalta?

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on osa laajempaa hallituksen aloitetta rajojen digitalisoimiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi. Uusi digitaalinen matkustuslupajärjestelmä antaa Yhdistyneen kuningaskunnan hallitukselle mahdollisuuden valvoa ja valvoa paremmin maahan saapuvia henkilöitä.

Sen tavoitteena on estää laittomia maahanmuuttajia ja järjestäytyneitä rikollisryhmiä pääsemästä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja tunnistaa mahdolliset uhat kansalliselle turvallisuudelle ennen kuin ne saapuvat Yhdistyneen kuningaskunnan maaperälle.

ETA:n tarkoituksena on myös parantaa rajavalvontaa ja tehostaa maahanmuuttoprosessia ennalta varmennettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Jordanian kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelma tarjoaa muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on edullisempi kuin eräisiin arabimaihin vaadittava eurooppalainen matkustuslupa ja muut vastaavat digitaaliset matkustusluvat, joita muut maat edellyttävät.
 • ETA-lupaa on haettava vain joka toinen vuosi – ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa jordanialaisiin?

Tällä hetkellä Jordanian kansalaisten on haettava Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan tavanomaista vierailijaviisumia. Pian heidän tarvitsee vain hakea ja saada ETA-lupa.

Tavallinen vierailijaviisumi

Yhdistyneen kuningaskunnan tavallinen vierailijaviisumi antaa mahdollisuuden oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa enintään kuusi kuukautta matkailua, perheen tai ystävien luona vierailua, lyhytaikaista opiskelua, sallittua liiketoimintaa ja kauttakulkua varten. Se on voimassa myös sallittujen lääketieteellisten hoitojen osalta edellyttäen, että henkilö täyttää lisävaatimukset.

Tavallinen vierailijaviisumi on kertaluonteinen viisumi, joten matkustajan on haettava sitä uudelleen joka kerta, kun hän aikoo vierailla Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Useampia vierailuja suunnitteleville henkilöille on saatavilla muita Yhdistyneen kuningaskunnan vierailijaviisumeja, jotka mahdollistavat pidemmän oleskelun.

Vakiovierailuviisumin hakemista varten on luotava tili Yhdistyneen kuningaskunnan viisumi- ja maahanmuuttoviraston (UKVI) verkkosivustolle ja ilmoitettava henkilötiedot, matkasuunnitelmat ja vierailun syy.

Verkkohakemuksen jälkeen on varattava aika konsulaattiin tai viisumitoimistoon biometristen tietojen ja vaadittujen asiakirjojen toimittamista varten. Näihin kuuluvat voimassa oleva passi, matkasuunnitelma ja todisteet siitä, että hakijalla on riittävästi varoja Yhdistyneen kuningaskunnan matkan, majoituksen, päivittäiset kulut ja paluumatkan kattamiseen.

Yhdistyneen kuningaskunnan vakiovierailuviisumihakemus maksaa 115 puntaa kappaleelta. Käsittely ja päätöksen tekeminen kestää yleensä vähintään kolme viikkoa.

Sähköinen matkustuslupa (ETA)

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus avaa ETA-hakemukset Jordanian kansalaisille 1. helmikuuta 2024. ETA on pakollinen 22. helmikuuta 2024 ja sen jälkeen tapahtuville matkoille Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on halvempi, tehokkaampi ja turvallisempi digitaalinen matkustuslupa. Kaikkien Yhdistyneessä kuningaskunnassa vierailevien Jordanian kansalaisten on haettava ja saatava hyväksytty ETA-lupa:

 • Lyhytaikainen oleskelu alle kuusi kuukautta (180 päivää) matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta tapahtuva kauttakulku (eli lentokoneen vaihto) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Jotta jordanialaiset voivat saada ETA-luvan, heidän on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Jordania on mukana niiden maiden luettelossa, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikki jordanialaiset matkustajat, myös lapset ja vauvat, tarvitsevat ETA-luvan ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa heidän puolestaan.

Henkilöt, jotka ovat aiemmin rikkoneet maahanmuuttolakeja, joilla on rikosrekisteri tai jotka ovat istuneet yli 12 kuukauden vankeusrangaistusta Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai jossakin muussa maassa, eivät välttämättä ole oikeutettuja ETA-hakemukseen. Tällaisissa tapauksissa nämä henkilöt voivat harkita sen sijaan Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin hakemista.

Jordanian kansalaisten, jotka aikovat työskennellä tai oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta, on edelleen haettava asianmukaista viisumia. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumihakemus ja -käsittely säilyvät ennallaan, kun ETA-järjestelmä on avattu jordanialaisille.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-edellytykset Jordanian kansalaisille

Kun ETA-ohjelma on avattu jordanialaisille, Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmaan oikeutettujen on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Jordanian myöntämä biometrinen passi, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakeminen jordanialaisille

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemukset Jordanian kansalaisille tehdään kokonaan verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston tai sovelluksen kautta käymättä konsulaateissa tai viisumitoimistoissa.

ETA-hakemuksen täyttäminen kestää enintään 15 minuuttia. Varmista, että sinulla on kaikki vaatimukset ja tarvittavat tiedot ennen hakuprosessin aloittamista. Tässä on vaiheittainen opas siitä, miten jordanialaiset voivat hakea ETA-lupaa.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Sen on oltava alkuperäinen kuva eikä kuvakaappaus. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaat lapset eivät tarvitse skannausta tai kasvokuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot. ETA-hakemuksessa ei vaadita matkustustietoja tai taloudellisia vaatimuksia. Jordanian kansalaisten on kuitenkin varmistettava, että heidän oleskelunsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa kestää enintään kuusi kuukautta ja että heillä on riittävästi varoja kaikkien matkakulujen kattamiseen, jotta he välttyvät ongelmilta.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneen kuningaskunnan vierailijoiden, myös ETA-hakijoiden on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyys.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen täyttäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun olet lähettänyt Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen onnistuneesti verkossa, saat vahvistuksen sähköpostitse.

Vinkkejä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseen Jordanian kansalaisille

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat tarkat ja totuudenmukaiset tiedot. Virheelliset tai väärät tiedot ja jopa asiaankuuluvien tietojen salaaminen voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapasi toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa hakemuksesi tiedot ennen lähettämistä.

Jos jordanialaisten matkustajien on korjattava ETA-hakemuksessaan olevat virheet, he voivat tehdä sen nopeasti jättämällä hakemuksen uudelleen ja maksamalla maksun uudelleen. Tätä suositellaan kuitenkin vain, jos hakija on varma, että alkuperäisen hylkäyksen taustalla olivat pienet virheet.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-asiakirjojen käsittely jordanialaisille

Kun lähetät Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen, tietosi tutkitaan perusteellisesti sen varmistamiseksi, että täytät kaikki kelpoisuusehdot. Tämä tarkoittaa, että tietosi tarkistetaan useista turvallisuustietokannoista, jotta voidaan tunnistaa mahdolliset ristiriitaisuudet tai mahdolliset turvallisuusongelmat, joita hakemuksestasi voi aiheutua.

Hakijoiden on saatava päätös ETA-hakemuksestaan 72 tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä. Useimmissa tapauksissa hakijat saavat hyväksytyn ETAn muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisestä. On kuitenkin tärkeää huomata, että tiettyjen hakemusten käsittely voi kestää yli kolme päivää.

Muiden viisumivapaiden kansalaisten tavoin Jordanian kansalaisia kehotetaan hakemaan ETA-viisumia ennen matkan varaamista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jotta vältytään viivästyksiltä ja muilta ongelmilta.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen hylkääminen ei tarkoita sitä, että hakijaa kielletään kokonaan vierailemasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. He voivat silti hakea Yhdistyneen kuningaskunnan viisumia, mikä on pidempi ja monimutkaisempi prosessi. Jos päätät hakea viisumia, matkasuunnitelmiasi voi olla tarpeen muuttaa vastaavasti.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn kanssa Jordanian kansalaisille

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, jotka kestävät enintään kuusi kuukautta vierailua kohden. Sinun on haettava uutta ETA-lupaa kahden vuoden kuluttua tai passisi voimassaolon päättyessä, riippuen siitä, kumpi tulee ensin, jotta voit edelleen matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Monilla Jordanian kansalaisilla on eurooppalainen passi, koska heidän esi-isänsä ovat kotoisin muun muassa Italiasta, Espanjasta ja Portugalista.

Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustavien jordanialaisten on kuitenkin esitettävä sama passi, jota he käyttivät ETA-hakemuksen tekemisessä verkossa. Et voi käyttää eri asiakirjaa, koska Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-asiakirja on sähköinen asiakirja, joka on liitetty passiisi. Lupa on digitaalinen, joten sinun ei tarvitse tuoda mukanasi paperitulostetta ETA-luvasta.

Viranomaiset tarkistavat passin skannaamalla, että sinulla on asianmukainen matkustuslupa, ennen kuin nouset matkustajalaivaan (lentokoneeseen, laivaan tai junaan). Ne sallivat lennolle pääsyn vain sellaisille jordanialaisille matkustajille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA- tai viisumin. Henkilöt, jotka odottavat yhä päätöstä hakemuksestaan, eivät pääse lennolle.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

ETA-lupa ei takaa, että henkilö saa luvan tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Saapuessaan maahan Jordanian kansalaisten, joilla on hyväksytty ETA-lupa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, on edelleen esitettävä henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle.

Varmista, että sinulla on asiakirjat, joilla voit todistaa jatkomatkasuunnitelmasi, jos sinulta kysytään. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että sinun on esitettävä lippu, jolla voit poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa maahantulosta. On myös osoitettava, että sinulla on riittävästi varoja elättää itsesi Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleskelusi ja kotiinpaluun aikana.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, sinut voidaan silti käännyttää rajalla, jos et läpäise rajatarkastusta tai et täytä muita maahantuloedellytyksiä.

Mikään fyysinen raja ei erota Yhdistyneen kuningaskunnan neljää jäsenvaltiota toisistaan: Englantia, Skotlantia, Walesia ja Pohjois-Irlantia. Jordanialaiset matkustajat, joilla on hyväksytty ETA-matkailulupa ja jotka ovat kulkeneet rajaviranomaisen kautta maahantulon yhteydessä, voivat liikkua vapaasti näiden maiden välillä.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa jordanialaiset voivat käyttää eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

ETA on voimassa vain Yhdistyneessä kuningaskunnassa tapahtuviin matkoihin. Sitä ei voi käyttää Irlannin tasavaltaan, joka on erillinen itsenäinen valtio, eikä mihinkään muuhun Euroopan maahan. On tärkeää huomata, että Yhdistynyt kuningaskunta ei kuulu Euroopan unioniin eikä Schengenin yhteiseen matkustusalueeseen.

Irlantiin tai muihin Euroopan maihin matkustamista suunnittelevien Jordanian kansalaisten olisi tarkistettava matkakohteensa maahantulovaatimukset ja varmistettava, että ne täyttyvät ennen matkan varaamista.

Matkustajat voivat tarkistaa FAQ-sivulta lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta.