Yhdistyneen kuningaskunnan ETA Bahrainin kansalaisille: Bahrain: Mitä sinun on tiedettävä

Vuonna 2022 Yhdistynyt kuningaskunta ilmoitti, että Bahrain saa viisumivapauden. Bahrainilaiset ovat siitä lähtien voineet matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ilman viisumia. He tarvitsevat vain sähköisen viisumivapauden (EVW). Yhdistyneen kuningaskunnan digitalisoidessa rajojaan EVW korvataan kuitenkin pian sähköisellä matkustusluvalla (ETA).

Täältä löydät tietoa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan vaatimuksista ja hakuprosessista, järjestelmän toiminnasta ja siitä, miten se vaikuttaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustaviin Bahrainin kansalaisiin.

Miksi Bahrainin kansalaisille otetaan käyttöön ETA Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

ETA-järjestelmän tavoitteena on parantaa Yhdistyneen kuningaskunnan rajojen turvallisuutta. Se voi auttaa estämään laittomien maahanmuuttajien ja järjestäytyneiden rikollisryhmien pääsyn Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. ETA auttaa myös tunnistamaan mahdollisia kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvia uhkia jo ennen niiden saapumista maahan.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn tarkoituksena on myös parantaa rajavalvontaa. Se voi sujuvoittaa maahanmuuttoprosessia ennalta tarkistettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Bahrainin kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelma tarjoaa muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on edullisempi kuin EVW ja muut vastaavat muiden maiden myöntämät digitaaliset matkustusluvat.
 • ETA-lupaa on haettava vain joka toinen vuosi – ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa Bahrainin kansalaisiin?

Tällä hetkellä Bahrainin kansalaisten on hankittava eurooppalainen matkustuslupa, jos he aikovat matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Pian EVW korvataan sähköisellä matkustusluvalla (ETA).

Sähköinen viisumivapaus (EVW)

Eurooppalainen oleskelulupa on voimassa enintään kuuden kuukauden lyhytaikaista oleskelua varten matkailua, opiskelua tai sairaanhoitoa varten. Heidän on hankittava eurooppalainen henkilötodistus joka kerta, kun he matkustavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. EVW maksaa 30 puntaa hakemusta kohti.

Jotta bahrainilaiset voivat hakea sähköisesti EVW-lupaa, heillä on oltava voimassa oleva passi, ja heidän on annettava matkatiedot, kuten lähtö- ja saapumistiedot sekä osoite Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa he aikovat oleskella. Matkustajat voivat hakea viisumivapautta jo kolme kuukautta tai 48 tuntia ennen matkaa.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus avaa 1. helmikuuta 2024 ETA-hakemukset Bahrainin kansalaisille. ETA on pakollinen 22. helmikuuta 2024 ja sen jälkeen tapahtuville matkoille Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Sähköinen matkustuslupa (ETA)

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on halvempi, tehokkaampi ja turvallisempi digitaalinen matkustuslupa. Kaikkien Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustavien Bahrainin kansalaisten on haettava ja saatava hyväksytty ETA-lupa:

 • Lyhytaikainen oleskelu alle kuusi kuukautta (180 päivää) matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta kulkeminen (eli lentokoneen vaihtaminen) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Jotta bahrainilaiset voivat saada ETA-luvan, heidän on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Bahrain on mukana luettelossa maista, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikki matkustajat, myös lapset ja vauvat, tarvitsevat ETA-luvan ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa heidän puolestaan.

Henkilöiltä, joilla on aiempia maahanmuuttorikkomuksia, rikosrekisteri tai jotka on tuomittu yli 12 kuukauden vankeusrangaistukseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla, voidaan evätä ETA-lupa. He voivat harkita viisumin hankkimista sen sijaan.

Bahrainin kansalaiset, jotka aikovat työskennellä tai oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta, tarvitsevat edelleen asianmukaisen Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin, joka on erillinen ja monimutkaisempi prosessi. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumihakemus ja -käsittely säilyvät ennallaan, kun ETA korvaa EVW-järjestelmän.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-vaatimuksia Bahrainin kansalaisille

Kun ETA-ohjelma on avattu Bahrainin kansalaisille, Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmaan oikeutettujen on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • voimassa oleva biometrinen passi, jonka on myöntänyt Bahrain, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus Bahrainin kansalaisille

Bahrainin kansalaiset voivat hakea Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupaa verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston kautta. Konsulaateissa tai viisumitoimistoissa ei tarvitse käydä, koska hakemusprosessi on täysin verkossa.

ETA-hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Valmista kaikki vaatimukset ennen kuin aloitat. Alla on vaiheittainen opas siitä, miten Bahrainin kansalaiset voivat hakea ETA-lupaa.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Sen on oltava alkuperäinen kuva eikä kuvakaappaus. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaat lapset eivät tarvitse skannausta tai kasvokuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot. ETA-hakemuslomakkeessa ei vaadita matkustustietoja tai taloudellisia vaatimuksia. Bahrainilaisia kehotetaan kuitenkin varmistamaan, että heidän oleskelunsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa kestää enintään kuusi kuukautta ja että heillä on riittävästi varoja kaikkien matkakulujen kattamiseen, jotta he välttyisivät ongelmilta.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneessä kuningaskunnassa vierailevien, Bahrainin ETA-hakijoiden on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyys.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen lähettäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun lähetät Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, saat vahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Vinkkejä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseen Bahrainin kansalaisille

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat oikeat ja mahdollisimman tarkat tiedot. Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tai jopa tietojen salaaminen voi johtaa viivästyksiin tai hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapa toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa hakemuksesi tiedot ennen lähettämistä.

Bahrainin kansalaisten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan käsittely

Kun olet lähettänyt ETA-hakemuksen verkossa, tietosi tarkistetaan useista turvallisuustietokannoista, jotta voidaan tarkistaa, että olet oikeutettu ETA-hakemukseen.

Hakijoiden ETA-hakemuksen hyväksymistä tai hylkäämistä koskevan päätöksen saaminen kestää yleensä kolme päivää (72 tuntia). Monet saavat hyväksytyn ETAnsa muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisen jälkeen. Joidenkin hakemusten käsittely voi kuitenkin kestää yli kolme päivää.

Bahrainin kansalaisten, kuten muidenkin viisumivapaiden kansalaisten, suositellaan hakevan ETA-viisumia ennen kuin he varaavat matkansa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Jos ETA-hakemuksesi hylätään, voit jättää uuden hakemuksen ja maksaa maksun uudelleen. Olisi kuitenkin hyödyllistä, jos kertoisit, miksi sinulta evättiin ETA-lento alun perin.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen hylkääminen ei välttämättä tarkoita sitä, että hakijoita kielletään vierailemasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Voit hakea Yhdistyneen kuningaskunnan viisumia, mikä voi kestää kauemmin, joten mukauta matkasuunnitelmasi sen mukaisesti.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn kanssa Bahrainin kansalaisille

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, jotka kestävät enintään kuusi kuukautta vierailua kohden. Sinun on haettava uutta ETA-lupaa kahden vuoden kuluttua tai passisi voimassaolon päättyessä, riippuen siitä, kumpi tulee ensin, jotta voit jatkaa maahantuloa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Matkustaminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan samalla Bahrainin passilla, jota käytit sähköisen hakemuksen täyttämiseen, on erittäin tärkeää, etenkin jos sinulla on useampi kuin yksi passi. ETA on sähköinen asiakirja, joka on liitetty passiisi. Sinun ei tarvitse ottaa mukaan paperitulostetta arvioidusta saapumisajasta.

Viranomaiset tarkistavat passin skannaamalla, että sinulla on asianmukainen matkustuslupa, ennen kuin nouset matkustajalaivaan (lentokoneeseen, laivaan tai junaan). Ne sallivat lennolle pääsyn vain bahrainilaisille matkustajille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA- tai viisumin. Henkilöt, jotka odottavat yhä päätöstä hakemuksestaan, eivät pääse lennolle.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

ETA ei takaa pääsyä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Bahrainin kansalaisten, joilla on Yhdistyneessä kuningaskunnassa hyväksytty ETA-matkailulupa, on saapuessaan edelleen toimitettava henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle.

Varaudu myös esittämään rajavartijan pyynnöstä todiste jatkomatkasta tai lippu, jolla voit poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa saapumisesta. Jos sinulta kysytään, sinun on myös oltava valmis todistamaan, että sinulla on riittävästi varoja elättää itsesi Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleskelusi aikana.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa, sinut voidaan silti käännyttää rajalla, jos et läpäise rajatarkastusta tai täytät muita maahantuloedellytyksiä.

Yhdistyneen kuningaskunnan neljä jäsenvaltiota eivät ole rajavalvonnan piirissä: Englantia, Skotlantia, Walesia ja Pohjois-Irlantia. Bahrainilaiset matkustajat, joilla on hyväksytty ETA ja jotka ovat kulkeneet rajaviranomaisen kautta maahantulon yhteydessä, voivat liikkua vapaasti näiden maiden välillä.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvat bahrainilaiset voivat käyttää eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

ETA on voimassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta ei missään muualla Euroopassa. Se ei salli pääsyä Irlannin tasavaltaan ja muihin Euroopan maihin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengenin yhteisen matkustusvyöhykkeen jäsen.

Bahrainin kansalaisten, jotka aikovat vierailla muissa Irlannin tai Euroopan maissa, on tiedusteltava matkakohteensa maahantulovaatimuksia ja varmistettava, että ne täyttyvät ennen matkan varaamista. Bahrainilaiset tarvitsevat yleensä viisumin vieraillakseen useimmissa Euroopan maissa, ja heidän on haettava viisumia ennen Bahrainista lähtöä.

Lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta saat ETA FAQ -sivulta.