Täydellinen opas Yhdistyneen kuningaskunnan uuteen ETA-järjestelyyn Bahaman kansalaisille

Kaikkien, jotka matkustavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan vuodesta 2024 alkaen, on tunnettava uusi ETA-järjestelmä. Tämä tuleva ohjelma korvaa nykyisen viisumivapausjärjestelmän. Bahamalta ja monista muista maista tulevien matkustajien on haettava ETA-lupaa ennen maahantuloa. Tässä oppaassa kerrotaan, miten se tehdään ja mitä uudelta järjestelmältä voi odottaa.

Mikä on Yhdistyneen kuningaskunnan ETA Bahaman kansalaisille?

ETA on lyhenne sanoista Electronic Travel Authorisation (sähköinen matkustuslupa), ja se on uusi järjestelmä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Se perustuu kuitenkin muissa maissa jo olemassa oleviin ohjelmiin. Se on hyvin samankaltainen kuin ESTA Yhdysvalloissa ja ETA Kanadassa. Britannian ETA on osa hallituksen ohjelmaa maan rajojen digitalisoimiseksi. Kun uusi järjestelmä tulee voimaan, hallitus voi valvoa paremmin maahan saapuvia ja maasta lähteviä henkilöitä. Sillä luodaan vahvempi seulontaprosessi matkustajille.

Bahaman kansalaisten ETA-matka Yhdistyneeseen kuningaskuntaan tapahtuu digitaalisen luvan muodossa. ETA-luvan haltijalle on myönnetty lupa tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, ja hän voi oleskella maassa enintään kuusi kuukautta. Se ei ole sama asia kuin viisumi, ja hakuprosessi on paljon yksinkertaisempi ja nopeampi kuin viisumihakemus.

Miten ETA vaikuttaa Bahaman kansalaisiin?

Muiden Kansainyhteisön maiden tavoin Bahamalla on viisumivapaussopimus Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa. Tämä tarkoittaa, että Bahaman kansalaiset voivat tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ilman viisumia. Uusi ETA-ohjelma koskee Bahamalta ja useista muista maista tulevia matkustajia. He eivät edelleenkään tarvitse viisumia voidakseen vierailla Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta heidän on haettava ETA-lupaa.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-matkailulupa Bahaman kansalaisille myönnetään vierailijoille, jotka tulevat maahan lyhyeksi ajaksi (alle kuudeksi kuukaudeksi) useisiin eri tarkoituksiin. Näitä syitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

– Matkailu
– Työmatkat
– Lyhytaikaiset kurssit tai opinto-ohjelmat
– Vierailut ystävien ja perheenjäsenten luona
– Lääketieteelliset hoidot

Järjestelmästä on poikkeuksia, ja joidenkin Bahaman kansalaisten on haettava viisumia, jos he ovat tulossa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Jos he haluavat viettää Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta, heidän on yleensä haettava viisumia. Sama pätee, jos he haluavat työskennellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Viisumihakemusprosessi on täysin erillään ETA:sta.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakeminen Bahaman kansalaisille

ETA-ohjelman kaikkia yksityiskohtia ei ole vielä viimeistelty, ja järjestelmän osatekijät voivat muuttua, kun aloituspäivä lähestyy. Joitakin tietoja on kuitenkin julkaistu. Näin matkustajat saavat käsityksen siitä, mitä he voivat odottaa ETA-hakemusprosessilta.

Jos haluat lisätietoja järjestelmästä, kävijöiden kannattaa tutustua ETA-vaatimusten luetteloon. Kaikkien matkustajien, jotka toivovat matkustavansa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, on syytä valmistautua etukäteen näihin vaatimuksiin. Joitakin näistä ETA:n vaatimuksista ovat seuraavat:

– Voimassa oleva biometrinen passi, joka on peräisin kelpoisuusluettelossa mainitusta maasta.
– Tuore digitaalinen passikuva.
– Henkilökohtaiset tiedot, joihin sisältyvät tiedot syntymäajasta, työpaikasta, yhteystiedot jne.
– Matkustajan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan suuntautuvan vierailun syy.
– Tiedot suunnitellusta matkasta Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, kuten osoite maassa ollessasi.
– ETA-hakemusmaksun maksaminen.
– Rikosrekisteriotteet, maahanmuuttorikokset ja (entinen tai nykyinen) jäsenyys kielletyissä ryhmissä tai järjestöissä.

Luettelon viimeisen kohdan tarkoituksena on auttaa seulomaan turvallisuusriskit. ETA-hakemus evätään niiltä matkustajilta, joiden katsotaan muodostavan uhan Yhdistyneen kuningaskunnan ja sen kansalaisten turvallisuudelle.

Matkustajien on haettava ETA-lupaa verkossa. Kyseessä on täysin digitaalinen järjestelmä, joten paperisia vaihtoehtoja ei ole saatavilla.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA:n käsittely Bahaman kansalaisille

Ennen ETA-hakemuksen käsittelyä hakijan on maksettava maksu. Maksua ei palauteta, ja se on maksettava kokonaisuudessaan. Kun maksu on suoritettu ja hakemuslomake on täytetty kokonaan, hakemus siirtyy käsittelyvaiheeseen.

ETA voi kestää jopa 72 tuntia ennen kuin se hyväksytään tai hylätään. Jos hakemus hylätään, matkustajat voivat valittaa päätöksestä. Sen sijaan heidän on ehkä haettava viisumia. Tämä on pidempi ja monimutkaisempi prosessi, ja siihen voi kulua huomattavasti enemmän aikaa.

Liikenteenharjoittajien odotetaan asettavan hyväksytyn ETA:n kuljetusehdoksi. Matkustajien olisi siksi varmistettava, että he täyttävät hakemuksensa hyvissä ajoin ennen matkaa. Jos he eivät pysty näyttämään hyväksyttyä ETA-lentoa lähtevällä lentoasemalla, heiltä voidaan evätä pääsy lennolle.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn kanssa Bahaman kansalaisille

Kun ETA-hakemus on hyväksytty, matkustajalla on lupa oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa enintään kuusi kuukautta. He eivät voi työskennellä maassa. Yhdistynyt kuningaskunta koostuu neljästä valtiosta: Englannista, Skotlannista, Walesista ja Pohjois-Irlannista. ETAn haltija voi matkustaa vapaasti näiden neljän maan välillä haluamallaan liikennevälineellä. ETA ei ulotu Irlannin tasavaltaan, joka on itsenäinen maa.

ETA on voimassa vain Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Bahamalaisten, jotka haluavat vierailla muissa Euroopan maissa osana matkaansa, on syytä tutustua asianomaisiin maahantulovaatimuksiin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengen-alueen jäsen. Matkustajia kehotetaan tutustumaan UK ETA FAQ -sivuun, josta löytyy lisätietoja.

Bahamalaiset Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Bahama itsenäistyi Yhdistyneestä kuningaskunnasta vuonna 1973. Se on edelleen kansainyhteisön maa, ja sillä on läheiset suhteet Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Monet bahamalaiset haluavat vierailla Yhdistyneessä kuningaskunnassa matkailun vuoksi, kun taas toiset tulevat tapaamaan sinne asettuneita ystäviä ja sukulaisia.