Täydellinen opas Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelyihin Emiraattien kansalaisille

Vuonna 2022 Yhdistynyt kuningaskunta ilmoitti, että Yhdistyneillä arabiemiirikunnilla on viisumivapausasema. Sen jälkeen kaikkien seitsemän emiirikunnan Arabiemiraattien kansalaiset ovat voineet matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ilman viisumia. Emiraatit tarvitsevat vain sähköisen viisumivapauden (EVW). Pian EVW korvataan kuitenkin sähköisellä matkustusluvalla (ETA).

Tutustu Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen edellytyksiin ja hakumenettelyihin, tutustu sen toimintaan ja ymmärrä sen vaikutukset Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustaville emiraateille.

Miksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa ETA otetaan käyttöön Arabiemiraattien kansalaisten osalta?

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA:n tavoitteena on digitalisoida ja parantaa Yhdistyneen kuningaskunnan rajojen turvallisuutta. Sen tavoitteena on estää laittomia maahanmuuttajia ja järjestäytyneitä rikollisryhmiä pääsemästä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja tunnistaa mahdolliset uhat kansalliselle turvallisuudelle ennen kuin ne saapuvat maahan.

ETA:n tarkoituksena on myös parantaa rajavalvontaa ja tehostaa maahanmuuttoprosessia ennalta varmennettujen, matalan riskin matkustajien osalta.

Emiraattien kansalaisille Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmasta koituu muun muassa seuraavia etuja:

 • Hakemuksen tekeminen ja hyväksytyn ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa.
 • Se on edullisempi kuin EVW ja muut vastaavat muiden maiden myöntämät digitaaliset matkustusluvat.
 • Sinun tarvitsee hakea sitä vain joka toinen vuosi – ei joka kerta, kun vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-järjestelmä vaikuttaa emiraatteihin?

Tällä hetkellä Arabiemiirikuntien kansalaisten on hankittava EVW, jos he aikovat matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Pian EVW korvataan sähköisellä matkustusluvalla (ETA).

Sähköinen viisumivapaus (EVW)

Eurooppalainen oleskelulupa on voimassa enintään kuuden kuukauden lyhytaikaista oleskelua varten matkailua, opiskelua tai sairaanhoitoa varten. Heidän on hankittava eurooppalainen henkilötodistus joka kerta, kun he matkustavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. EVW maksaa 30 puntaa hakemusta kohti.

Sähköistä EVW-hakemusta varten emiraatit tarvitsevat voimassa olevan passin ja matkatiedot, kuten lähtö- ja saapumistiedot sekä osoitteen, jossa he aikovat oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Matkustajat voivat hakea viisumivapautta jo kolme kuukautta tai 48 tuntia ennen matkaa.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus avaa 1. helmikuuta 2024 ETA-hakemukset Arabiemiraattien kansalaisille. ETA on pakollinen 22. helmikuuta 2024 ja sen jälkeen tapahtuville matkoille Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Sähköinen matkustuslupa (ETA)

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on halvempi, tehokkaampi ja turvallisempi digitaalinen matkustuslupa. Kaikkien Yhdistyneessä kuningaskunnassa vierailevien Arabiemiirikuntien kansalaisten on haettava ja saatava hyväksytty ETA-lupa:

 • Lyhytaikainen oleskelu alle kuusi kuukautta (180 päivää) matkailua, lyhytaikaista opiskelua, ystävien ja perheenjäsenten luona vierailua, sallittua liiketoimintaa ja sairaanhoitoa varten.
 • Lyhytaikainen oleskelu enintään kolme kuukautta (90 päivää) luovan alan työntekijän viisumilla.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan kautta kulkeminen (eli lentokoneen vaihtaminen) riippumatta siitä, läpäisevätkö he Yhdistyneen kuningaskunnan rajatarkastuksen vai eivät.

Voidakseen saada ETA-luvan emiraattien on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Hakijan on oltava sellaisen maan kansalainen, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Yhdistyneet arabiemiirikunnat kuuluu niiden maiden luetteloon, joiden kansalaiset tarvitsevat ETA-luvan matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • sinulla on oltava biometrinen passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta aiotun lähtöpäivän jälkeen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.
 • Et aio oleskella, työskennellä tai opiskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuutta kuukautta.
 • sinulla ei ole rikosrekisteriä eikä aiempia maahanmuuttorikkomuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muualla.

Kaikki matkustajat, myös lapset ja vauvat, tarvitsevat ETA-luvan ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista. Vanhemmat ja huoltajat voivat hakea ETA-lupaa heidän puolestaan.

Henkilöt, jotka ovat aiemmin rikkoneet maahanmuuttolakeja, joilla on rikosrekisteri tai jotka ovat istuneet yli 12 kuukauden vankeusrangaistusta Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai jossakin muussa maassa, eivät välttämättä ole oikeutettuja ETA-hakemukseen. Tällaisissa tapauksissa näiden henkilöiden olisi harkittava viisumin hakemista.

Arabiemiirikuntien kansalaisten, jotka aikovat työskennellä tai oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli kuusi kuukautta, on haettava asianmukaista viisumia. Tämä prosessi on erilainen ja monimutkaisempi kuin nykyinen EVW-järjestelmä. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumihakemus ja -käsittely säilyvät ennallaan, kun ETA korvaa EVW-järjestelmän.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-vaatimuksia koskevat vaatimukset Arabiemiirikuntien kansalaisille

Kun ETA-ohjelma on avattu Emiraatin kansalaisille, Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-ohjelmaan oikeutettujen on täytettävä seuraavat hakemusvaatimukset:

 • Yhdistyneiden arabiemiirikuntien myöntämä biometrinen passi, jonka kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lyhyille matkoille.
 • Tuore digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • Toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apply Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus Emiraattien kansalaisille

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemukset Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansalaisille ovat täysin paperittomia. Se voidaan tehdä verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston kautta käymättä konsulaateissa tai viisumitoimistoissa.

ETA-hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Varmista, että sinulla on kaikki vaatimukset ja tiedot valmiina ennen hakuprosessin aloittamista. Tässä on vaiheittainen opas siitä, miten emiraatilaiset voivat hakea ETA-lupaa.

 1. Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Varmista, että kuva ja kaksi numero- ja kirjainriviä ovat alareunassa.
 2. Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla, jos siinä on sellainen. Sen on oltava alkuperäinen kuva eikä kuvakaappaus. Kuvat on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg. Alle yhdeksänvuotiaat lapset eivät tarvitse skannausta tai kasvokuvaa.
 3. Täytä kaikki vaaditut tiedot. Näitä ovat henkilötiedot (esim. nimi, syntymäaika), passitiedot, työpaikan tiedot, kotiosoite ja yhteystiedot. ETA-hakemuslomakkeessa ei vaadita matkustustietoja tai taloudellisia vaatimuksia. Arabiemiirikuntien kansalaisia kehotetaan kuitenkin varmistamaan, että heidän oleskelunsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei ylitä kuutta kuukautta ja että heillä on riittävästi varoja kaikkien matkakulujen kattamiseen, jotta he välttyisivät ongelmilta.
 4. Vastaa turvallisuuteen ja tukikelpoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Kuten kaikkien muidenkin Yhdistyneessä kuningaskunnassa vierailevien henkilöiden, myös ETA-hakijoiden on ilmoitettava totuudenmukaisesti rikosrekisteritiedot, aiemmat maahanmuuttorikokset ja mahdolliset yhteydet laittomiin tai laittomiin ryhmiin tai järjestöihin tai niiden jäsenyys.
 5. Maksa Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus verkossa. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta. Hakemuksen lähettäminen edellyttää, että maksat maksun verkossa luotto- tai pankkikortilla, Apple Paylla tai Google Paylla.

Kun lähetät Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, saat vahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Vinkkejä Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemiseen Arabiemiirikuntien kansalaisille

Voit välttää yleisiä virheitä noudattamalla näitä ohjeita, jotta ETA-hakemus tehdään nopeasti ja tehokkaasti verkossa.

 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi. Varmista, että kuvat ovat passikuvausvaatimusten mukaisia ja täysvärisiä ilman suodattimia tai tehosteita.
 • Varmista, että annat oikeat ja mahdollisimman tarkat tiedot. Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tai jopa tietojen salaaminen voi johtaa viivästyksiin tai hakemuksen hylkäämiseen.
 • Tarkista etukäteen, että verkkomaksutapa toimii ja että sinulla on riittävästi varoja hakemuksen maksamiseen verkossa.
 • Muista tarkistaa hakemuksesi tiedot ennen lähettämistä.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn käsittely Emiraatin kansalaisille

Kun lähetät Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen verkossa, tietosi tarkistetaan useista turvallisuustietokannoista, jotta voidaan tarkistaa, että olet oikeutettu ETA-hakemukseen.

ETA-hakemuksen jättämisen jälkeen hakijat voivat odottaa saavansa päätöksen kolmen päivän tai 72 tunnin kuluessa. Useimmissa tapauksissa hakijat saavat hyväksytyn ETAn muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisestä. On kuitenkin tärkeää huomata, että tiettyjen hakemusten käsittely voi kestää yli kolme päivää.

Muiden viisumivapaiden kansalaisten tavoin Arabiemiirikuntien kansalaisten suositellaan hakevan ETA-lupaa ennen kuin he varaavat matkansa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Jos ETA-hakemuksesi hylätään, voit hakea sitä uudelleen ja maksaa maksun uudelleen. Sinun on kuitenkin mainittava syy edelliseen kielteiseen päätökseen.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksen hylkääminen ei välttämättä tarkoita sitä, että hakijoita kielletään vierailemasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Voit hakea Yhdistyneen kuningaskunnan viisumia, mikä voi kestää kauemmin, joten mukauta matkasuunnitelmasi sen mukaisesti.

Matkustaminen Yhdistyneen kuningaskunnan ETAn kanssa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansalaisille

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA on digitaalisesti yhdistetty henkilön passiin. Se on voimassa kaksi vuotta, ja se mahdollistaa useita lyhyitä vierailuja, jotka kestävät enintään kuusi kuukautta vierailua kohden. Sinun on haettava uutta ETA-lupaa kahden vuoden kuluttua tai passisi voimassaolon päättyessä, riippuen siitä, kumpi tulee ensin, jotta voit jatkaa maahantuloa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Lähtö Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Matkustaminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan samalla Arabiemiirikuntien passilla, jota käytit sähköisen hakemuksen täyttämiseen, on erittäin tärkeää, erityisesti niille, joilla on useampi kuin yksi passi. Se on sähköinen asiakirja, joka on liitetty passiisi, joten sinun ei tarvitse tuoda mukanasi paperitulostetta ETA-asiakirjasta.

Viranomaiset tarkistavat passin skannaamalla, että sinulla on asianmukainen matkustuslupa, ennen kuin nouset matkustajalaivaan (lentokoneeseen, laivaan tai junaan). Ne sallivat lennolle pääsyn vain niille emiraattilaisille matkustajille, jotka voivat esittää hyväksytyn Yhdistyneen kuningaskunnan ETA- tai viisumintodistuksen. Henkilöt, jotka odottavat yhä päätöstä hakemuksestaan, eivät pääse lennolle.

Saapuminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

ETA ei takaa pääsyä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Saapuessaan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan hyväksytyn ETA-luvan saaneiden Arabiemiirikuntien kansalaisten on edelleen esitettävä henkilöllisyystodistuksensa Yhdistyneen kuningaskunnan rajavartiolaitokselle.

Varmista, että sinulla on asiakirjat, jotka todistavat jatkomatkasuunnitelmasi, tai lippu, jolla voit poistua Yhdistyneestä kuningaskunnasta kuuden kuukauden kuluessa saapumisestasi. Lisäksi sinun on pystyttävä osoittamaan, että sinulla on riittävästi varoja elättää itsesi Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleskelusi aikana.

Vaikka sinulla olisi ETA-lupa, sinut voidaan silti käännyttää rajalla, jos et läpäise rajatarkastusta tai täytät muita maahantuloedellytyksiä.

Yhdistyneen kuningaskunnan neljä jäsenvaltiota eivät ole rajavalvonnan piirissä: Englantia, Skotlantia, Walesia ja Pohjois-Irlantia. Emiraattilaiset matkustajat, joilla on hyväksytty ETA ja jotka ovat kulkeneet rajaviranomaisen kautta maahantulon yhteydessä, voivat liikkua vapaasti näiden maiden välillä.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevat Arabiemiirikuntien kansalaiset voivat käyttää eri liikennemuotoja, kuten junia, lauttoja ja paikallislentoja. Ennen kuin he voivat nousta lauttaan tai Yhdistyneen kuningaskunnan sisäiselle lennolle, heidän tarvitsee vain esittää henkilöllisyystodistus, yleensä passi tai ajokortti.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei ole voimassa Irlannissa tai muissa Euroopan maissa.

ETA on voimassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta ei missään muualla Euroopassa. Se ei salli pääsyä Irlannin tasavaltaan ja muihin Euroopan maihin. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole Euroopan unionin tai Schengenin yhteisen matkustusvyöhykkeen jäsen.

Muihin Irlantiin tai Euroopan maihin matkustavien Emiraattien kansalaisten on tiedusteltava matkakohteensa maahantulovaatimuksia ja varmistettava, että ne täyttyvät ennen matkan varaamista. Tyypillisesti Arabiemiirikuntien kansalaiset tarvitsevat viisumin matkustaakseen useimpiin Euroopan maihin, ja heidän on haettava viisumia ennen Arabiemiirikunnista lähtöä.

Lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ETAsta saat ETA FAQ -sivulta.