Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemusprosessista

Jos aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähiaikoina, saatat tarvita sähköisen matkustusluvan (ETA).

ETA on Yhdistyneen kuningaskunnan uusi digitaalinen matkustuslupa, joka vaaditaan henkilöiltä, jotka voivat vierailla Yhdistyneessä kuningaskunnassa ilman viisumia. Se maksaa 10 puntaa kappaleelta, ja se on voimassa kaksi vuotta, mikä mahdollistaa useita lyhyitä, enintään kuuden kuukauden mittaisia vierailuja.

Kyseessä ei ole viisumi, joten Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-viisumin hakeminen on paljon yksinkertaisempaa ja nopeampaa. Prosessi tapahtuu kokonaan verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen verkkosivuston tai sovelluksen kautta. Hakijoiden ei tarvitse mennä viisumitoimistoon hakemaan ETA-hakemusta.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan saaminen on nopeaa ja helppoa, sillä prosessi tapahtuu kokonaan verkossa. Täältä saat tietoa ETA-hakemusprosessista.

Hakemuksen käynnistäminen

Matkustajat, joilla on seuraavien maiden passi, voivat hakea:

 • Bahrain
 • Jordan
 • Kuwait
 • Oman
 • Qatar
 • Saudi-Arabia
 • Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Jos matkustat tällä hetkellä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ilman viisumia, et tarvitse ETA-viisumia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ennen kuin maasi lisätään yllä olevaan luetteloon.

Hae nyt

Milloin kannattaa hakea ETA-lupaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Matkustajia kehotetaan hakemaan ETA-lupaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan vähintään kolme päivää ennen lähtöä.

Hakijat saavat yleensä päätöksen ETA-hakemuksestaan, joko hyväksynnän tai hylkäämisen, noin kolmessa päivässä. Jotkut hakijat saavat päätöksen ETA-hakemuksestaan aikaisemmin kuin kolmen päivän kuluessa. Toiset voivat kuitenkin kestää yli kolme päivää.

Matkustajilla on oltava voimassa oleva Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ennen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustamista, joten jos haet sitä etukäteen, vältyt viivästyksiltä tai muilta ongelmilta.

Lentoliikenteen harjoittajat ja rajavartijat eivät päästä matkustajia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan matkustavaan lentokoneeseen, lauttaan, junaan tai ajoneuvoon, jos heillä ei ole voimassa olevaa ETA-lupaa. Myös ETA-päätöstä edelleen odottavien pääsy lennolle evätään.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakemista koskevat vaatimukset

Kuten missä tahansa hakuprosessissa, kaikki vaatimukset on hyvä olla valmiina etukäteen, mikä nopeuttaa ja helpottaa hakuprosessia.

Tässä on luettelo siitä, mitä sinun on valmisteltava ennen ETA-hakemuksen tekemistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa:

 • Voimassa oleva biometrinen passi, jonka on myöntänyt viisumivapaaseen matkustamiseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan oikeutettu maa.
 • Tuore, korkealaatuinen digitaalinen passikuva
 • Voimassa oleva sähköpostiosoite
 • toimiva sähköinen maksutapa, kuten luotto- tai pankkikortti, Apple Pay tai Google Pay.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-luvan hakeminen

Suorita Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemusprosessi viipymättä. Istuntosi päättyy, jos olet käyttämättömänä tai passiivisena 20 minuuttia.

Jos näin tapahtuu, sinun on käynnistettävä prosessi uudelleen ja täytettävä vaaditut tiedot uudelleen. Verkkosivusto tai sovellus ei tallenna aiemmin syötettyjä tai toimitettuja tietoja inaktiivisen tai peruutetun istunnon aikana.

Seuraavassa on vaiheittaiset ohjeet ETA-hakemuksen tekemisestä verkossa.

VAIHE 1: Lataa tai ota valokuva passista, jolla aiot matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Hakijan passi osoittaa hänen henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa. Sinulla on oltava sellaisen maan myöntämä passi, jolla on viisumivapausasema Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ja jonka kansalaiset voivat matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ilman viisumia. Sen on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta tai Yhdistyneeseen kuningaskuntaan saapumisen ja sieltä poistumisen aikana.

Ihannetapauksessa passin olisi oltava voimassa vähintään kaksi vuotta, jotta voimassa olevan Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-asiakirjan kustannukset olisivat mahdollisimman suuret.

Älä käytä valokopiota passistasi. Varmista, että valokuvaan on kuvattu kaikki passissa olevat tiedot. Tähän sisältyy koko identiteettisivu, mukaan lukien kuva ja kaksi riviä numeroita ja kirjaimia alareunassa.

VAIHE 2: Lataa tuore passikuva tai ota kuva laitteen kameralla.

Sen on oltava selkeä ja laadukas valokuva. Katso kameraan niin kuin passikuvassa, pää suorana ja hartiat kehyksen sisällä. Poista silmälasit, jos ne häikäisevät, ja kaikki päähineesi, ellei siihen ole uskonnollisia tai lääketieteellisiä syitä.

Ladattavan kuvan on oltava täysvärinen, ei mustavalkoinen, maisema- tai vaakasuuntainen ja ilman suodattimia tai tehosteita. Käytä jälleen alkuperäistä kuvaa, älä kuvakaappausta tai valokopiota. Kuva on tallennettava jpeg-tiedostona tai tiedostopäätteellä .jpg.

Tarkat valokuvamäärittelyt vaaditaan, jos kyseessä on yli 10-vuotias lapsi tai jos haet ETA-lupaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan jollekin muulle henkilölle. Yhdeksänvuotiailta ja sitä nuoremmilta lapsilta ei vaadita kasvokuvaa tai skannausta.

VAIHE 3: Täytä tarvittavat tiedot ja vastaa turvakelpoisuuskysymyksiin.

On erittäin tärkeää antaa tarkkoja ja totuudenmukaisia vastauksia. Näihin tietoihin kuuluvat osoite, työtiedot, mahdollinen muu kansalaisuutesi sekä mahdolliset turvallisuuteen liittyvät tiedot, kuten rikosrekisteri ja aiempi maahanmuuttohistoria.

Sähköinen hakulomake sallii erikoismerkkien käytön, mutta se perustuu pääasiassa englannin kielen aakkosiin. Seuraavassa on luettelo tiedoista, jotka hakijan on ilmoitettava hakiessaan Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemusta.

Henkilökohtaiset tiedot

 • Etunimi, toinen etunimi ja sukunimi tai sukunimi: Hakijat, joilla ei ole etu- tai sukunimeä, voivat jättää kentän tyhjäksi tai kirjoittaa FNU tai LNU (etunimi tuntematon) tai LNU (sukunimi tuntematon). Keskimmäinen nimi -kenttä on valinnainen. Hakijoiden, joilla ei ole toista nimeä, ei tarvitse täyttää sitä.
 • Syntymäaika: Tämä on hakijan syntymäpäivä.
 • Sukupuoli: Hakijat voivat valita mies, nainen tai muu.

Passitiedot

 • Kansalaisuusmaa: Maa, joka on myöntänyt passin, jolla hakija aikoo matkustaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • Passin numero: Numero passin henkilöllisyyssivulla, jossa henkilötiedot sijaitsevat.
 • Passin myöntämispäivä: Päivä, jona passi on myönnetty hakijalle.
 • Passin voimassaolon päättymispäivä: Passin voimassaolon päättymispäivä.
 • Mahdolliset muut kansalaisuudet tai kansalaisuudet: Hakijan muut passinumerot, henkilötunnuksen numerot sekä muiden passien tai henkilötodistusten myöntämis- ja voimassaolopäivät.

Yhteystiedot

 • Kotiosoite. Hakijan kotiosoite, kaupunki, maa ja tarvittaessa postinumero.
 • Sähköpostiosoite: Hakijan tai hakijan puolesta hakevan henkilön, kuten lapsen puolesta hakevan vanhemman tai laillisen huoltajan sähköpostiosoite.
 • Yhteystiedot: Hakijan tai hakijan puolesta hakevan henkilön, kuten lapsen puolesta hakevan vanhemman tai laillisen huoltajan, puhelin- tai matkapuhelinnumero.

Työtä koskevat tiedot

 • Työnantajan nimi: Jos hakija on työsuhteessa, hänen työnantajansa nimi.
 • Työnantajan osoite: Hakijan työnantajan osoite.
 • Työnantajan sähköpostiosoite: Hakijan työnantajan sähköpostiosoite
 • Työnantajan puhelinnumero: Hakijan työnantajan matkapuhelinnumero tai puhelinnumero ja maakoodi.

Tukikelpoisuuskysymykset

 • Aiempi maahanmuuttohistoria. Tähän sisältyy yksityiskohtaisia tietoja rajalla myönnetyistä luvista tai viisumin epäämisestä.
 • Rikoshistoria. Tähän voi sisältyä vähäisiä tai merkittäviä väkivaltaisia ja väkivallattomia rikoksia.
 • Terrorismiin liittyvät toimet ja syytteet. Nämä kysymykset koskevat yhteyksiä, yhdistyksiä, jäsenyyksiä, toimintaa ja syytteitä terroristeja tai muita laittomia ryhmiä vastaan.
 • Terveyteen liittyvät kysymykset. Tämä voi koskea aiempia tai olemassa olevia infektioita, rokotuksia tai muita rokotuksia.

ETA-hakemuslomakkeessa ei tällä hetkellä vaadita matkustustietoja tai taloudellisia vaatimuksia.

Jos hakijaa kuitenkin kysytään rajalla, hänen on oltava valmis esittämään todisteet oleskelunsa kestosta Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai taloudellisista valmiuksista elättää itsensä oleskelunsa ja kotimatkansa aikana.

VAIHE 4: Maksa hakemus.

Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemus maksaa 10 puntaa kappaleelta, ja se on maksettava verkossa hakemusprosessin loppuun saattamiseksi.

Verkkomaksua varten sinun on ilmoitettava luotto- tai pankkikorttisi numero, kortissa oleva nimi, voimassaoloaika ja CVV-koodi. Voit myös syöttää Apple Pay- ja Google Pay -tietosi ETA-sovelluksen maksamista varten.

VAIHE 5: Lähetä hakemuksesi ja odota Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-päätöstä.

Kun olet onnistuneesti maksanut ja lähettänyt ETA-hakemuksesi, vahvistus lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Kun lähetät ETA-hakemuksen, järjestelmä tarkistaa, oletko antanut kaikki vaaditut tiedot.

Sen jälkeen se tarkistaa automaattisesti antamasi tiedot useista turvallisuustietokannoista Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja maailmanlaajuisesti, jotta voidaan määrittää, oletko oikeutettu ETA-lupaan ja voitko matkustaa maahan.

Joidenkin hakemusten käsittely voi kestää kauemmin, koska viranomaiset tarvitsevat enemmän aikaa ETA-kelpoisuutesi tarkistamiseen, joten tarkista sähköpostisi ja pidä puhelinnumerosi auki.

Ohjeet Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuslomakkeen täyttämiseen

Sähköisen hakemuslomakkeen täyttäminen on niin helppoa kuin miltä se kuulostaakin, mutta siinä on paljon virhemahdollisuuksia. Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksessa tehdyt virheet tai laiminlyönnit, olivatpa ne tietoisia tai eivät, voivat johtaa ETA-hakemuksen päätöksen saamisen viivästymiseen tai hylkäämiseen.

Yleisten virheiden välttämiseksi:

 • Valmistele asiakirjat ja tarvittavat tiedot ennen hakuprosessin aloittamista.
 • Toimita tai ota selkeät, laadukkaat valokuvat passistasi ja itsestäsi.
 • Lue kaikki kysymykset huolellisesti ja tarkista vastauksesi kahteen kertaan.
 • Tarkista etukäteen, että sähköisessä maksutavassasi on riittävästi varoja ja että se toimii moitteettomasti.

Kun olet lähettänyt ETA-hakemuksen, et voi enää muuttaa tai peruuttaa sitä.

Hakijat voivat harkita uuden hakemuksen jättämistä ja maksun maksamista uudelleen. Tämä on nopein ja helpoin tapa korjata hakemuksessa olevat virheet. Tämä on kuitenkin suositeltavaa vain, jos voit olla varma, että voit korjata nämä virheet.

Jos ETA-hakemus hylätään, sinun on haettava asianmukaista viisumia Yhdistyneestä kuningaskunnasta: tavanomaista vierailijaviisumia, tilapäistä luovan työn viisumia tai kauttakulkuviisumia. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumin hakeminen on monimutkaisempaa ja kestää kauemmin, joten sinun on ehkä muutettava matkasuunnitelmiasi sen mukaisesti.

Muut Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-hakemuksessa huomioon otettavat asiat

Jos ETA-lupa myönnetään, se on sidottu henkilön passiin, joten varmista, että matkustat sillä passilla, jota käytit hakemuksessasi.

On myös tärkeää huomata, että voimassa oleva Yhdistyneen kuningaskunnan ETA-lupa ei takaa pääsyä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Matkustajien, joilla on ETA-lupa, on edelleen käytävä henkilötarkastuksessa Yhdistyneen kuningaskunnan rajalla. Heidät voidaan silti käännyttää rajalla, jos he eivät läpäise henkilöllisyystarkastusta tai täyttävät muita maahantulovaatimuksia.

Matkustajia kehotetaan myös välttämään oikeudellisia ongelmia ennen matkaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Mahdolliset yhteenotot lain kanssa voivat vaikuttaa ETA-aikaasi.

Vaikka olisit jo saanut voimassa olevan sähköisen matkustusluvan, viranomaiset voivat silti peruuttaa ETA-matkustuslupasi tai peruuttaa sen, jos passisi skannattaessa rajalla ilmenee uusia tietoja.