Kiinan viisumivapauspolitiikkaan voi pian kuulua myös Yhdistynyt kuningaskunta ja muut maat.

| 6 joulukuun, 2023
Kiinan viisumivapauspolitiikkaan voi pian kuulua myös Yhdistynyt kuningaskunta ja muut maat.

Kiinan uusi viisumivapauspolitiikka, joka hyödyttää kuutta maata, saattaa pian koskea useampia maita, kun maahan suuntautuva matkailu lisääntyy.

Kiina ilmoitti 24. marraskuuta 2023 laajentavansa 15 päivän viisumivapauspolitiikkaansa väliaikaisesti kuuteen maahan.

Ranskan, Saksan, Italian, Alankomaiden, Espanjan ja Malesian kansalaiset voivat matkustaa Kiinaan ilman viisumia enintään 15 päivän vierailulle 1. joulukuuta 2023-30. marraskuuta 2024.

15 päivän viisumi on voimassa liike-elämän, matkailun, sukulaisten ja ystävien luona vierailun ja kauttakulun yhteydessä.

Viisumi oikeuttaa pääsyn Manner-Kiinaan lukuun ottamatta Tiibetiä ja Xinjiangia, jotka vaativat erityislupia matkaryhmille.

Viisumivapauspolitiikka on osa Kiinan pyrkimyksiä yksinkertaistaa maahantulomenettelyjä kansainvälisten vierailijoiden ja sijoittajien houkuttelemiseksi.

Ilmoitus tuli juuri ennen joulukuussa 2023 pidettävää EU:n ja Kiinan huippukokousta.

Kiina on aiemmin sallinut Brunein, Japanin ja Singaporen kansalaisten pääsyn maahan ilman viisumia. 15 päivän viisumivapaus keskeytettiin COVID-19-rajoitusten vuoksi. Se otettiin uudelleen käyttöön Brunein ja Singaporen kansalaisten osalta tämän vuoden heinäkuussa.

Viisumivapauspolitiikka edistää ulkomaille suuntautuvaa matkailua

Kuuden Euroopan maan ja Malesian uusi viisumivapauspolitiikka on voimassa ainakin vuoden. Alan asiantuntijat ovat kuitenkin toiveikkaita, että politiikka säilyy, ja luetteloon lisätään lisää maita.

Kiinan kansallinen maahanmuuttohallinto ilmoitti, että 1. joulukuuta 2023 Kiinaan saapui viisumivapaasti 2 029 passinhaltijaa kuudesta tukikelpoisesta maasta. Se on 12,5 prosenttia korkeampi kuin edellisenä päivänä, 30. marraskuuta 2023.

Myös Saksan ja Espanjan liikemiehet ovat suhtautuneet myönteisesti politiikkaan, koska se voi helpottaa liikematkoja.

Etelä-Englannissa sijaitsevan Surreyn yliopiston vieraanvaraisuuden laitoksen varajohtaja Wang Xuan sanoi, että uusi politiikka on ”myönteinen ja oikea-aikainen kehitys”.

”Viisumivapauden käyttöönotto ei ainoastaan osoita Kiinan halukkuutta toivottaa tervetulleeksi lisää vierailijoita, vaan se tarjoaa myös todellisia etuja, ajan ja rahan säästöä, kyseisistä maista tuleville vierailijoille”, hän kertoi. China Daily -lehdelle. .

”Odotamme tietenkin, että luetteloon lisätään lisää maita, myös Yhdistynyt kuningaskunta”, lisäsi Andy Easthan, Wendy Wu Toursin, Yhdistyneen kuningaskunnan suurimman Kiinan-matkojen järjestäjän, suhdetoiminta- ja viestintäjohtaja.

Kiina on toteuttanut toimenpiteitä ulkomaalaisten matkustamisen sujuvoittamiseksi vuonna 2023. Näitä ovat muun muassa COVID-19-testausvaatimusten poistaminen ja viisumihakemuspalveluiden tarjoaminen paikan päällä verkossa tapahtuvan viisuminvarauksen sijasta.

Hallitus laajensi myös viisumivapaata kauttakulkupolitiikkaa 54 maahan ja sisällytti siihen Norjan kansalaiset. Viisumi on tarkoitettu henkilöille, jotka matkustavat Kiinan kautta matkalla toiseen kohteeseen.

Lisääntynyt kiinnostus Kiinaa kohtaan

Easthamin mukaan Wendy Wu Toursille tulee yhä enemmän kyselyjä Kiinaan matkustamisesta. Yhtiö lisää kapasiteettia Kiinan matkoja varten vuonna 2024 vastatakseen kasvavaan kysyntään.

Trip.com, yksi Kiinan suurimmista matkapalvelujen tarjoajista, omistaa kansainvälisen online-matkatoimiston, ja sen mukaan Kiinan matkailumarkkinat kasvavat myös Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolella.

Vuoden 2023 kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana varaukset Euroopasta Kiinaan kasvoivat 663 prosenttia vuoteen 2022 verrattuna ja lähes 29 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

Yhdistyneen kuningaskunnan ja Kiinan maahanmuuttopolitiikka

Britannian kansalaiset tarvitsevat viisumin matkustaakseen Manner-Kiinaan, Hainanin saari mukaan lukien. Ne voivat myös saada viisumivapaan kauttakulun, jos edellytykset täyttyvät.

Hongkong ja Macao ovat Kiinan erityishallintoalueita. Kullakin on oma maahanmuuton valvonta. Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset voivat oleskella Hongkongissa tai Macaossa enintään kuusi kuukautta ilman viisumia.

He tarvitsevat kuitenkin viisumin tai oleskeluluvan pidempiaikaista oleskelua varten sekä työskentelyä, opiskelua tai liiketoimintaa varten ennen Kiinaan, Hongkongiin tai Macaoon saapumista.

Toisaalta Kiinan kansalaiset tarvitsevat tavallisesti tavanomaisen vierailijaviisumin vieraillakseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa lyhytaikaista, alle kuuden kuukauden oleskelua varten. Se kattaa liike-elämän, opiskelun ja vierailut kumppanin tai perheenjäsenen kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Matkaryhmän yksittäiset henkilöt voivat hakea ADS-viisumia ( hyväksytyn matkakohteen viisumi) alle 30 päivän vierailuille Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Yli kuuden kuukauden vierailua ja työskentelyä tai opiskelua varten Kiinan kansalaisten on hankittava asianmukainen viisumi sen mukaan, mikä on heidän Yhdistyneeseen kuningaskuntaan suuntautuvan vierailunsa tarkoitus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *